top icon
Επικαιρότητα

H Mitsubishi Motors στην Έκθεση του Τόκιο

Η Mitsubishi αποκάλυψε το μικρό ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο SUV Mi-Tech concept και το Super Height K-Wagon Concept Kei car στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Mitsubishi Motors Corporation Τakao Kato και ο γενικός διευθυντής της Ashwani Gupta παρουσίασαν τα δύο πρωτότυπα μοντέλα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου και αναφέρθηκαν αναλυτικά στη στρατηγική εξηλεκτρισμού της εταιρείας. «Είμαστε υπέρμαχοι της τεχνολογίας εξηλεκτρισμού, και ειδικότερα των plug-in υβριδικών οχημάτων (PHEVs)» σχολίασε ο Kato. «Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τη ηλεκτροκίνητη γκάμα μας προσφέροντας περισσότερες εκδόσεις και αξιοποιώντας την πολυσυλλεκτική τεχνολογία ηλεκτροκίνησης για να αναδείξουμε προσεχώς την Mitsubishi σε ηγέτη της κατηγορίας PHEV». Ο Gupta πρόσθεσε ότι η εταιρεία προτίθεται να μεταφέρει τις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης στα νέα μεσαία και μικρά SUV μέχρι το 2022 και στην κατηγορία Kei cars στο άμεσο μέλλον. Αναφορικά με το Super Height K-Wagon Concept η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εκπροσωπεί την επόμενη γενιά Kei cars και προγραμματίζει την κυκλοφορία του μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Mitsubishi

Ως φουτουριστικό όχημα ελεύθερου χρόνου, το Mi-Tech concept υιοθετεί ένα δυναμικό αμάξωμα τύπου buggy. Χρωματικά, οι σχεδιαστές επέλεξαν ένα μοντέρνο ανοιχτό μπλε σε συνδυασμό με μία χάλκινη απόχρωση για ένα σχεδιαστικό μοτίβο που θυμίζει ηλεκτρικό πηνίο και δίνει το παρών στη μάσκα, τους εσωτερικούς τροχούς και το εσωτερικό και παραπέμπει στη ηλεκτροκίνηση. Στο εσωτερικό, ένας οριζόντιος πίνακας οργάνων και η λειτουργική σχεδίαση βοηθούν τον οδηγό στο έργο του. Στο εμπρός παρμπρίζ προβάλλονται όλες οι χρήσιμες πληροφορίες σε μορφή εικονιδίων (graphics), όπως οδική συμπεριφορά, αναγνώριση εδάφους και καθοδήγηση διαδρομής. Η μονάδα ισχύος του νέου συστήματος PHEV είναι ένας ελαφρύς, μικρός αεριοστρόβιλος στη θέση του παραδοσιακού βενζινοκινητήρα. Η γεννήτρια αεροστροβίλων παράγει μεγάλη ισχύ συγκριτικά με το μέγεθος και το βάρος της. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του στροβιλοκινητήρα είναι η ευελιξία του να λειτουργεί με διάφορους τύπους καυσίμου όπως diesel, κηροζίνη και βιοκαύσιμο, που μπορεί να επιλεγεί ανάλογα με τις περιοχές. Επιπλέον δεν παράγει ρύπους, που σημαίνει ότι πληροί τις περιβαλλοντικές και ενεργειακές απαιτήσεις.

Η MMC χρησιμοποίησε το S-AWC 4 Integrated Vehicle Dynamics Control System σε ένα Quad Motor σύστημα 4WD με εμπρός και πίσω μονάδες Dual-Motor Active Yaw Control (AYC) 5. Με ηλεκτρικές δαγκάνες φρένων, επιτεύχθηκε ταχύτερη απόκριση, υψηλή ακρίβεια ελέγχου κίνησης και δύναμη πέδησης στους τέσσερις τροχούς παράλληλα με αξιοσημείωτη βελτίωση επιδόσεων στις στροφές και στην ελκτική πρόσφυση. Σε συνθήκες off-road, όταν οι δύο τροχοί ολισθαίνουν, η δυνατότητα βέλτιστης μετάδοσης σε τέσσερις τροχούς, επιτρέπει τη μεταφορά ελκτικής ισχύος στους δύο τροχούς που παραμένουν στο έδαφος, διασφαλίζοντας την πρόσφυση. Το πρωτότυπο είναι επίσης εφοδιασμένο με το πακέτο τεχνολογιών υποβοήθησης νέας γενιάς MI-PILOT, που υποστηρίζει τον οδηγό όχι μόνο σε συμβατικούς ασφάλτινους δρόμους αλλά και σε συνθήκες εκτός δρόμου.

Mitsubishi

Το Super Height K-Wagon Concept είναι ένα Kei wagon επόμενης γενιάς που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν σε πιο μακρινούς προορισμούς και να διανύσουν περισσότερα χιλιόμετρα. Ευρύχωρο όπως αρμόζει σε ένα super height Kei wagon και με τις επιδόσεις και τη λειτουργικότητα που χαρακτηρίζουν την κατηγορία, αλλά με σχεδίαση που ενσαρκώνει το DNA ενός SUV της MMC. Προσφέροντας την ευρυχωρία ενός super height Kei wagon, ο χώρος επιβατών μεγιστοποιήθηκε στα πίσω καθίσματα με κριτήριο την οικογενειακή χρήση. Το μεγάλο άνοιγμα πίσω θυρών και ο κορυφαίος χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών δημιουργούν ένα περιβάλλον ιδανικό για χαλάρωση.

Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ