top icon
Επικαιρότητα

H μονάδα της VW στο Emden εξηλεκτρίζεται

Η μονάδα παραγωγής οχημάτων της VW στο Emden επεκτείνεται με στόχο στις εγκαταστάσεις της να κατασκευάζονται από το 2022 και ηλεκτρικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας, εκτός από συμβατικά και plug-in υβριδικά.

Η VW ανακοίνωσε ότι στην μονάδα κατασκευής οχημάτων που διαθέτει στο Emden θα παράγονται και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εκτός από συμβατικά και plug-in υβριδικά, από την επόμενη κιόλας χρονιά. Για την περίσταση, το εναρκτήριο λάκτισμα θα δώσει το νέο ID.4, το δεύτερο EV μοντέλο της γερμανικής εταιρείας μετά το ID.3, που με τη σειρά του θα «γεννιέται» στο Zwickaw.

Σε αντίθεση με την τελευταία, στη μονάδα του Emden θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται το νέο Arteon και το Passat, συμπεριλαμβανομένης της υβριδικής του έκδοσης (λέγε με GTE).

Όπως δήλωσαν οι ιθύνοντες της VW, στο Emden θα «προστεθούν» και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία προς το παρόν δεν κατονομάζονται.

«Πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο στην Κάτω Σαξονία στο οποίο θα παράγονται μεγάλοι όγκοι ηλεκτρικών οχημάτων. Το νέο ID.4 πρόκειται να κατασκευάζεται στο Emden το 2022, ενώ στο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα. Η παραγωγή του Passat στις εκδόσεις σεντάν και estate και του Arteon και της νέας έκδοσης Shooting Brake του τελευταίου θα συνεχιστεί για μια μεταβατική περίοδο αρκετών ετών», δηλώνουν οι ιθύνοντες της VW.

Η συνολική επένδυση μετασχηματισμού της εν λόγω μονάδας θα κοστίσει περί το 1 δις ευρώ, ενώ μακροπρόθεσμα στόχος είναι η κατασκευή σε αυτό έως και 300.000 EV σε ετήσια βάση.

Η VW σκοπεύει να δημιουργήσει στο Emden μία νέα εγκατάσταση για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνολικής επιφάνειας 50.000 τ.μ. Επεκτάσεις κατά 23.000 τ.μ. θα γίνουν και στους χώρους στους οποίους θα κατασκευάζονται τα πρεσαριστά μέρη των αμαξωμάτων, καθώς και ο βασικός «κορμός» τους.

Μέχρι στιγμής, το VW Group έχει δεσμευτεί ότι ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται, εκτός από το Zwickaw και το Emden, στις μονάδες του ομίλου στο Ανόβερο, στο Τσουφενχάουζεν καθώς και στη Δρέσδη, ενώ εκτός Γερμανίας στη Mlada Beleslav της Τσεχίας, στην Chattanooga των ΗΠΑ και στις Foshan και Anting στην Κίνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ