Επικαιρότητα Κόσμος

H Morgan πωλείται στην ιταλική InvestIndustrial

Η οικογένεια που ελέγχει εδώ και 110 χρόνια τη βρετανική Morgan ανακοίνωσε την πώλησή της στο ιταλικό επενδυτικό γκρουπ InvestIndustrial, το οποίο είναι γνωστό στο παρελθόν για τις σχέσεις του με την Aston Martin και την Ducati.

Την ανακοίνωση πώλησης της βρετανικής Morgan έκαναν εκπρόσωποι της εταιρείας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης με αφορμή την πρεμιέρα του μοντέλου Plus Six. Στο πλαίσιο των δηλώσεών τους κατέστη γνωστό πως το επενδυτικό γκρουπ InvestIndustrial συμφώνησε να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας καταβάλλοντας άγνωστο προς το παρόν οικονομικό αντίτιμο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, η οικογένεια Morgan, η οποία έχει την κυριότητα της εταιρείας εδώ και 110 χρόνια, θα διατηρήσει ένα μικρό μερίδιο στην εταιρεία, ενώ μέλη της θα συνεχίσουν να μετέχουν στο διοικητικό της συμβούλιο.

«Αυτή η νέα διάρθρωση και η InvestIndustrial, έχουν τη δυνατότητα και τους πόρους για να εξασφαλίσουν το μακροπρόθεσμο μέλλον της Morgan. Ήταν σημαντικό για την οικογένεια να διατηρήσει ένα μερίδιο», δήλωσε η Jill Price, εγγονή του ιδρυτή της εταιρείας, Henry Morgan.

Αυτή τη στιγμή, η Morgan παράγει στο… χέρι στο Malvern της M. Βρετανίας περί τα 850 οχήματα το χρόνο χρησιμοποιώντας κινητήρες από άλλες εταιρείες - κυρίως της BMW.  Το 2018 κατέγραψε έσοδα 33 εκ. £ και κέρδη 3,2 εκ. £.

Από τη μεριά της, η InvestIndustrial κατέχει αυτή τη στιγμή σημαντικό μερίδιο στην Aston Martin, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν (2014) συνέβαλε καθοριστικά στο διορισμό του πρώην στελέχους της Nissan, Andy Palmer, στη θέση του CEO της βρετανικής φίρμας. Συν τοις άλλοις, επί 6 σχεδόν χρόνια, η InvestIndustrial είχε επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην Ducati, προτού η τελευταία εξαγοραστεί από την Audi._X.A.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου