top icon
Επικαιρότητα

H νέα γενιά των μικρών EV οχημάτων του VW Group θα κατασκευάζεται στη Σλοβακία

Δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου θέλουν τo VW Group να έχει ήδη αποφασίσει σε ποιο εργοστάσιο θα κατασκευάζει τα νέα, ηλεκτροκίνητα μίνι μοντέλα του που θα κοστίζουν λιγότερο από 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πολύ πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt, η VW έχει επιλέξει για την κατασκευή της νέας γενιάς των μίνι ηλεκτρικών αυτοκινήτων της το εργοστάσιο που διατηρεί ο γερμανικός όμιλος στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Με άλλα λόγια, εκεί όπου κατασκευάζονται σήμερα τα VW Up!, Skoda Citigo και Seat Mii.

Σύμφωνα με την Handelsblatt, το VW Group είχε αρχικά την πρόθεση να κατασκευάσει τα νέα, μικρά EVs του στο Emden της Γερμανίας, όμως επέλεξε τελικά την Μπρατισλάβα λόγω του χαμηλότερου κόστους παραγωγής στη Σλοβακία.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την VW, η ομόσταβλη Seat θα είναι εκείνη που θα ηγηθεί του όλου εγχειρήματος χρησιμοποιώντας ως σημείο αναφοράς μία τροποποιημένη εκδοχή του δαπέδου Modular Electric Drive Toolkit (MEB) το οποίο χρησιμοποιεί το επερχόμενο στα τέλη του έτους VW ID3.

Τα νέα, μικρά EVs του VW Group θα πωλούνται με τα σήματα των τριών mainstream κατασκευαστών του ομίλου (VW, Seat και Skoda) με την παραγωγή τους να ξεκινά όχι νωρίτερα από το 2022. Η VW φημολογείται ότι σκοπεύει να παράγει τα εν λόγω μοντέλα, τα οποία θα αντικαταστήσουν τις επερχόμενες ηλεκτρικές εκδόσεις των Up!, Citigo και Mii, με ρυθμό που θα ανέρχεται στις 200.000 μονάδες σε ετήσια βάση και τιμές κάτω από τα 20.000 ευρώ._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ