top icon
Επικαιρότητα

H νέα Lamborghini Aventador SV J είναι πλέον το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο ‘Ring (+video)

Η Lamborghini ανακοίνωσε πως η νέα Aventador Superveloce Jota είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring με χρόνο 6:44.95 εκθρονίζοντας την έως τώρα βασίλισσα του είδους, Porsche 911 GT2 RS.

Μπορεί η επερχόμενη Aventador SVJ να παρουσιάζεται αργότερα μέσα στο καλοκαίρι, και συγκεκριμένα στο Monterey Car Week που θα λάβει χώρα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ τον προσεχή μήνα, εντούτοις η Lamborghini δεν… κρατήθηκε ανακοινώνοντας προ ολίγου πως η νέα τετράτροχη δημιουργία της είναι πλέον η ταχύτερη στο Nurburgring -φυσικά στην κατηγορία των αυτοκινήτων παραγωγής. Πιο συγκεκριμένα, η εικονιζόμενη και καμουφλαρισμένη για την περίσταση Superveloce Jota «έγραψε» ολοκληρώνοντας τα 20,6 χλμ. της Πράσινης Κόλασης χρόνο 6:44.95 έχοντας πίσω από το πηδάλιό της τον Marco Mapelli και αρωγούς στο όλο εγχείρημα τόσο το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της Lamborghini, όσο και την Pirelli, που προμήθευσε με ελαστικά την ιταλική εταιρεία.

«Η Aventador SVJ παίρνει στο προσκήνιο το όνομα Jota, ακολουθώντας την παράδοση της Lamborghini. Αυτό το καινούργιο αυτοκίνητο υπερβαίνει τα τρέχοντα κριτήρια απόδοσης», δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Automobili Lamborghini, Stefano Domenicali. Και συμπληρώνει: «Η SVJ είναι ένα σούπερ σπορ αυτοκίνητο που εξασφαλίζει απαράμιλλη απόλαυση στην οδήγηση».

Η νέα Aventador SVJ θα είναι ελαφρύτερη από τις απλές Aventador S εξασφαλίζοντας μια σχέση βάρους-ισχύος της τάξης του 1,98. Θα διαθέτει δε το πατενταρισμένο σύστημα ενεργής αεροδυναμικής ALA 2.0 της Lamborghini, διαφορετικό set-up στην ανάρτηση, στο σύστημα τετρακίνησης και διεύθυνσης καθώς και σε εκείνο του τιμονιού. Συν τοις άλλοις, η Pirelli εξέλιξε μια ειδική «γόμα», την P Zero Corsa, η οποία θα είναι εκείνη που θα εξοπλίζει τις βασικές εκδόσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως για την επίτευξη του χρόνου-ρεκόρ, το ιταλικό κουπέ «πατούσε» στα έξτρα P Zero Trofeo R ελαστικά της Pirelli._Χ.Α.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΟΝ-BOARD ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΡΕΚΟΡ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ