top icon
Κόσμος

H νέα Lamborghini Countach LPI-800-4 (+video)

Η Lamborghini αναβιώνει την Countach παρουσιάζοντας σήμερα την σύγχρονη εκδοχή του εμβληματικού της μοντέλου, την οποία θα μπορούν απολαύσουν μόλις 112 τυχεροί ιδιοκτήτες.

Η συλλεκτική Lamborghini Countach LPI-800-4 παρουσιάστηκε απόψε στο «The Quail, A Motorsports Gathering», στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ Monterey Car Week που πραγματοποιείται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αναβιώνοντας ένα από τα πλέον εμβληματικά ονόματα της παγκόσμιας αυτοκινητιστικής σκηνής που φέτος γιορτάζει τα 50 του χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Lamborghini προβαίνει στην αναβίωση ενός ονόματος από το παρελθόν της – ούτως ή άλλως – πλούσιας αυτοκινητικής της ιστορίας.

Lamborghini Countach LPI-800-4

Σε κάθε περίπτωση, ως γνήσια Countach, η νέα εκδοχή του μοντέλου παίρνει κίνηση από έναν V12 κινητήρα, με τη συνδρομή ωστόσο ενός μικρού 48βολτου ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται ενσωματωμένος στο 7τάχυτο κιβώτιο, κι ενός υπερπυκνωτή που χρησιμοποιείται για την περίσταση έναντι της παραδοσιακής μπαταρίας.

Το θερμικό σκέλος της μονάδας κίνησης της νέας Countach LPI-800-4 συνθέτει ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 6,5 λίτρων της ιταλικής εταιρείας που από μόνος του αποδίδει ισχύ 780 ίππων στις 8.500 σ.α.λ. και ροπή 720 Nm στις 6.750 σ.α.λ. Το ηλεκτρικό δε σκέλος έρχεται, όπως και στην Sian, να αθροίσει 34 επιπλέον ίππους, εκτοξεύοντας τη συνδυαστική ισχύ στους 814 – και όχι στους 800 όπως μαρτυρά η ονομασία του αυτοκινήτου.

Lamborghini Countach LPI-800-4

Σύμφωνα με τους μηχανικούς από τη Sant’Agata της Ιταλίας «αυτή είναι η μόνη ήπια υβριδική τεχνολογία που δημιουργεί άμεση σύνδεση μεταξύ ηλεκτροκινητήρα και τροχών, διατηρώντας την ατόφια συμπεριφορά ενός V12 κινητήρα». Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο ηλεκτροκινητήρας μαζί με τον υπερπυκνωτή, ο οποίος παρέχει τρεις φορές περισσότερη ισχύ σε σύγκριση με μια μπαταρία ιόντων λιθίου ίδιου βάρους, όπως χαρακτηριστικά επικαλείται η Lamborghini, ζυγίζουν μόλις 34 κιλά και προσφέρουν επιπλέον 35 Nm ροπής.

Lamborghini Countach LPI-800-4

Επισήμως, η Lamborghini αναφέρει ότι η νέα Countach LPI-800-4 είναι σε θέση να επιταχύνει έως τα πρώτα 100 και 200 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 και 8,6 δλ., ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 355 χλμ./ώρα.

Το μονοκόκ πλαίσιο της Lamborghini Countach LPI-800-4, που προφανώς «πατά» στην τρέχουσα Aventador, καθώς και όλα τα πάνελ του αμαξώματος, είναι από carbon, παρέχοντας τη βέλτιστη λύση ως προς το βάρος αλλλα και εξαιρετική στρεπτική ακαμψία. Ως εκ τούτου, η σύγχρονη Countach έχει βάρος που δεν ξεπερνά τα 1.595 κιλά χωρίς υγρά, προσφέροντας μια αναλογία κιλών ανά ίππο της τάξης του 1,95.

Lamborghini Countach LPI-800-4

Άμεσα ορατά εξωτερικά χαρακτηριστικά από ανθρακονήματα απαντώνται στο εμπρός splitter, γύρω από το εμπρός παράθυρο, τους εξωτερικούς καθρέπτες και τις εισόδους αέρα του καλύμματος του κινητήρα. Οι κινούμενες εισαγωγές αέρα που παράγονται μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης από την Lamborghini και μια φωτοχρωματική οροφή – η οποία μετατρέπεται σε διαφανή με το πάτημα ενός κουμπιού – λειτουργούν ως υπενθύμιση ότι αυτό το αυτοκίνητο «παρά την ιστορική του καταγωγή, δεν παύει να είναι μια πρόταση για τον 21ο αιώνα».

Η σιλουέτα του αυτοκινήτου αντλεί έμπνευση από όλες τις Countach που παρήχθησαν επί δύο δεκαετίες κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του εμβληματικού μοντέλου των Ιταλών, διαθέτοντας μια αρκετά «σφηνοειδή» προσέγγιση, με ουκ ολίγες αιχμηρές γωνίες. Στο μπροστινό μέρος έχουν γίνει οι πιο προφανείς αλλαγές, με το επιθετικό «προσωπείο» της Aventador να δίνει τη θέση του σε πιο «καθαρές» λύσεις – όπως είναι για παράδειγμα οι πιο ορθογώνιοι προβολείς και το πιο «ξεκάθαρο» καπό.

Lamborghini Countach LPI-800-4

Στο πλάι οι προεξέχουσες εισαγωγές αέρα αποτελούν μια ακόμα αναφορά στην «γνήσια» Countach που στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για να προσφέρουν αέρα σε ένα ζευγάρι ψυγείων με διάταξη που ήταν εμπνευσμένη από τα μονοθέσια της Formula 1.

Στο εσωτερικό ωστόσο οι αναφορές στο παρελθόν είναι λιγότερες. Εδώ, τεχνολογίες και φόρμες που είδαμε στην Aventador, όπως για παράδειγμα η οθόνη των 8,4 ιντσών του συστήματος infotainment, έχουν τον πρώτο λόγο. Σε αυτό, μάλιστα, περιλαμβάνεται πλέον και μια λειτουργία που ενεργοποιείται από ένα μπουτόν με την ονομασία Stile που εξηγεί στους επιβάτες την σχεδιαστική φιλοσοφία του μοντέλου.

H νέα και τετρακίνητη Countach LPI-800-4, η οποία κοστίζει 2 εκατ. ευρώ χωρίς φόρους, θα κατασκευαστεί σε μόλις 112 μονάδες, αριθμός που υποδηλώνει την εσωτερική ονομασία «LP 112» που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του αρχέτυπου μοντέλου της Lamborghini .

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Lamborghini Countach LPI-800-4
  • Lamborghini Countach LPI-800-4
  • Lamborghini Countach LPI-800-4
  • Lamborghini Countach LPI-800-4
  • Lamborghini Countach LPI-800-4
  • Lamborghini Countach LPI-800-4
  • Lamborghini
  • Lamborghini Countach LPI-800-4
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ