top icon
Κόσμος

H νέα Maserati GranTurismo μπαίνει στην πρίζα

Η νέα Maserati GranTurismo που θα παρουσιαστεί φέτος θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιταλικής εταιρείας.

Η Maserati προχωρά με γοργούς – όπως όλα δείχνουν – ρυθμούς προς ένα μέλλον το οποίο θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ρεύμα και τις μπαταρίες.

Μάλιστα, στην πιο πρόσφατη ανακοίνωσή της, η ιταλική εταιρεία με σήμα την τρίαινα προχώρησε ένα βήμα παρακάτω δίνοντας στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες της νέας GranTurismo, ενός σπορ κουπέ μοντέλου που θα είναι 100% ηλεκτρικό.

Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της Maserati ξεκίνησε πέρσι με την πρεμιέρα της υβριδικής Ghibli και συνεχίστηκε φέτος με την επίσης υβριδική Levante.

Νέα GranTurismo: Προ των πυλών

Προς το παρόν η Maserati δεν ανακοινώνει στοιχεία σχετικά με τις τεχνικές περγαμηνές της ηλεκτρικής GranTursimo, η οποία, όπως είναι ήδη γνωστό θα κατασκευάζεται στην Ιταλία – και συγκεκριμένα στη μονάδα του Mirafiori ύστερα από επενδύσεις σε αυτή συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστική άλλωστε είναι η περσινή δήλωση της Maserati η οποία αποκάλυψε ότι το Mirafiori θα μετατραπεί σε «εργαστήρι» που θα ασχολείται «με την ηλεκτροκίνηση και την κινητικότητα του μέλλοντος».

Maserati GranTurismo

Όπως και να ‘χει, η νέα GranTurismo αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο τρέχον έτους (πιθανότατα προς το τέλος του).

Προς ώρας πάντως, όπως και εσείς μπορείτε να δείτε στις σχετικές φωτογραφίες, τα κομουφλαρισμένα πρωτότυπα του μοντέλου πραγματοποιούν στο Innovation Lab της Maserati και στους δημόσιους δρόμους της πόλης της Modena τις πρώτες «εν κρυπτώ» δοκιμές τους.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ηλεκτρική θα είναι και η αδελφή έκδοση του μοντέλου (λέγε με GranCabrio) η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της αμέσως μετά τη νέα GranTurismo.

Ιδού και το σχετικό βίντεο που αποκαλύπτει πως θα ακούγεται το νέο EV της ιταλικής εταιρείας:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Maserati GranTurismo
  • Maserati GranTurismo
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ