top icon
Επικαιρότητα

H Nissan αποκαλύπτει το Z Proto (+video)

Η Nissan μας δίνει μια πρώτη γεύση από την επόμενη γενιά της οικογένειας Ζ παρουσιάζοντας σήμερα το πολυσυζητημένο πρωτότυπο Z Proto.

Η Nissan παρουσίασε σήμερα μέσω μιας διαδικτυακής πρεμιέρας που πραγματοποιήθηκε στη έδρα της στην Yokohama της Ιαπωνίας το Z Proto σηματοδοτώντας και επισήμως έτσι την πρόθεση της εταιρείας να λανσάρει μια νέα γενιά του θρυλικού σπορ κουπέ μοντέλου της.

Nissan Z Proto

«Το Z, ως γνήσιο σπορ αυτοκίνητο, αντιπροσωπεύει το πνεύμα της Nissan. Είναι ένα βασικό μοντέλο στο σχέδιο μετασχηματισμού της εταιρείας που ονομάζεται Nissan NEXT και αποτελεί απόδειξη της ικανότητάς μας να κάνουμε αυτό που άλλοι δεν τολμούν, Ως οπαδός του Ζ, είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι το επόμενο Z έρχεται», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida.

Nissan Z Proto

Το Nissan Z Proto αποτελεί καρπό του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρείας στην Ιαπωνία και ξεχωρίζει για τον νέο, ελκυστικό εξωτερικό σχεδιασμό του που «επικοινωνεί» με σεβασμό με το αρχικό μοντέλο. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το πρωτότυπο παρουσιάστηκε σήμερα κοσμούμενο από μια μαύρη οροφή και ένα έντονο κίτρινο χρώμα που έρχεται να αποτίσει φόρο τιμής τόσο σε εκείνο του μοντέλου πρώτης γενιάς (S30), όσο και σε αυτό του 300ZX (Z32).

Nissan Z Proto

«Οι σχεδιαστές μας έκαναν ατελείωτες έρευνες και σκίτσα καθώς μελετήσαμε κάθε γενιά του μοντέλου και τα στοιχεία που τις έκαναν επιτυχημένες. Τελικά, αποφασίσαμε ότι το Z Proto πρέπει να “ταξιδεύει” στις περασμένες δεκαετίες αλλά και να δείχνει το μέλλον. Ο συνδυασμός ρετρό στοιχείων που προβάλλουν επίσης φουτουριστικά χαρακτηριστικά είναι προκλητικός», δήλωσε ο Alfonso Albaisa, επικεφαλής σχεδιασμού της Nissan.

Nissan Z Proto

Το σχήμα του καπό και οι προβολείς LED σε σχήμα δακρύων παραπέμποντας απευθείας στο αρχέτυπο Z, τα 240ZG της δεκαετίας του ’70, ενώ οι διαστάσεις της ορθογώνιας μάσκας είναι παρόμοιες με εκείνες που συναντά κανείς σήμερα στο «τρέχον» Ζ. Από το πλάι, χαρακτηριστικό είναι το «σβήσιμο» της οροφής στο πίσω μέρος με την τετραγωνισμένη διαμόρφωση σε μαύρο φόντο και τα κομψά φωτιστικά σώματα που αντλούν την έμπνευσή τους από εκείνα του 300ZX (Z32).

Το πρωτότυπο κοσμείται από αρκετές πινελιές από carbon πατώντας σε τροχούς 19 ιντσών που συνδυάζονται με ελαστικά διαστάσεων 255/40 και 285/35 εμπρός και πίσω. Από πλευράς μεγέθους, η Nissan ανακοινώνει ότι το μήκος του εντυπωσιακού Z Proto είναι 4.382 χλστ., με το πλάτος του να οριοθετείται στα 1,85 μ. και το ύψος στα μόλις 1,31 μ.

Nissan Z Proto

Σχεδιασμένη με γνώμονα τον οδηγό, η καμπίνα του Z Proto συνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολογία με vintage πινελιές που συναντά κανείς στο παρελθόν της οικογένειας Z. Μεταξύ άλλων, σημείο αναφοράς εδώ είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών στον οποίο οι ενδείξεις είναι διατεταγμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθούν τον οδηγό να δει εύκολα και γρήγορα τις ενδείξεις που τον ενδιαφέρον.

Nissan Z Proto

Το πρωτότυπο τροφοδοτείται από έναν κινητήρα twin-turbo με 6 κυλίνδρους σε διάταξη V, με άγνωστη προς το παρόν ισχύ και απόδοση, σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων με 6 σχέσεις. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πρόκειται για τον 3λιτρο κινητήρα του Infiniti Q60, που αποδίδει σε αυτή την εκδοχή του ισχύ 400 ίππων – τιμή που αναμένεται να δούμε αναλλοίωτη, αν όχι κατά τι ενισχυμένη, στο νέο 400Ζ, όπως αναμένεται να ονομάζεται το νέο σπορ κουπέ μοντέλο της Nissan, το οποίο είναι αμφίβολο αν θα δούμε να πατά τους τροχούς του στην Ευρώπη, εξαιτίας των αυστηρών προδιαγραφών ρύπων και του μειωμένου εμπορικού ενδιαφέροντος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ