Επικαιρότητα Κόσμος

H Nissan διαψεύδει τα σενάρια για διάλυση της συμμαχίας με τη Renault

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, η Nissan έρχεται να διαψεύσει τις φήμες που θέλουν τους Ιάπωνες να μελετούν σενάρια διάλυσης της συμμαχίας με τη Renault.

Μετά την χθεσινή πτώση των μετοχών της Renault, η οποία ήρθε ως απόρροια ουκ ολίγων δημοσιευμάτων στο διεθνή Τύπου που έφεραν τον «κεντρικό» Ιάπωνα εταίρο της συμμαχίας να μελετά το ενδεχόμενο διαχωρισμού του από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, η Nissan σπεύδει να ξεκαθαρίσει σήμερα τη θέση της μέσω επίσημης ανακοίνωσης που ανήρτησε στον ιστότοπό της.

Σύμφωνα με αυτή, η ιαπωνική εταιρεία δηλώνει απόλυτα προσηλωμένη στη συμμαχία δηλώνοντας κατηγορηματικά πως «δεν σκέπτεται να διαλύσει τη Συμμαχία».

Αναλυτικότερα, η ιαπωνική εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι:

«Η Nissan, η Renault και η Mitsubishi Motors δημιούργησαν το Μάρτιο του 2019 το επιχειρησιακό συμβούλιο της Συμμαχίας (AOB) ως θεμέλιο για συνεχή βελτίωση και στήριξη για μελλοντική επιτυχία.

«Το AOB, τα μέλη του οποίου συναντώνται σε μηνιαία βάση, είναι από τότε το μοναδικό όργανο που επιβλέπει τις επιχειρήσεις και τη διακυβέρνηση στη Συμμαχία.

«Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, τα μέλη του AOB συμφώνησαν σε όλα τα σχετικά προγράμματα για την βελτίωση και επιτάχυνση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας της Συμμαχίας προς όφελος των εταιρειών-μελών, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων δράσης για τη μεγιστοποίηση της συμβολής της Συμμαχίας στα στρατηγικά σχέδια και τα λειτουργικά κέρδη κάθε εταιρείας.»

Η σχετική ανακοίνωση ολοκληρώνεται με την εξής φράση:

«Η Συμμαχία αποτελεί την πηγή της ανταγωνιστικότητας της Nissan. Μέσα από τη Συμμαχία, και για να επιτύχει μια βιώσιμη και κερδοφόρα ανάπτυξη, η Nissan θα επιδιώξει να συνεχίσει να προσφέρει κερδοφόρα αποτελέσματα για όλες τις εταιρείες-μέλη.»

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Renault, Jean-Philippe Senard, δήλωσε στη βελγική εφημερίδα L'Echo ότι η συμμαχία είναι «σταθερή και ισχυρή και κάθε άλλο παρά νεκρή», απαντώντας έτσι εμμέσως με τη δήλωση αυτή και στις πρόσφατες αιτιάσεις του Carlos Ghosn.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου