top icon
Επικαιρότητα

H Nissan παραδέχεται παρατυπίες στον έλεγχο των εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων της στην Ιαπωνία

Εντούτοις, παρά την ως άνω παραδοχή, η Nissan αναφέρει ότι τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στην Ιαπωνία δεν διαθέτουν λανθασμένα στοιχεία εκπομπών.

Μετά την αποκάλυψη τον Σεπτέμβριο του 2017 των μη συμμορφώσεων της στην τελική διαδικασία επιθεώρησης οχημάτων στα εργοστάσιά της στην Ιαπωνία και την επακόλουθη διακοπή της παραγωγής της στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου αλλά και την ανάκληση 1,21 εκ. οχημάτων, η Nissan αποφάσισε να διεξάγει προληπτικά ολοκληρωμένους ελέγχους για διάφορα τμήματα των δραστηριοτήτων της, σύμφωνα με τις εντολές για βελτιώσεις που έλαβε από το ιαπωνικό Υπουργείο Χωροταξίας, Μεταφορών και Τουρισμού (MLIT). Στο πλαίσιο του ελέγχου των εκπομπών καυσαερίων, αλλά και των δοκιμών μέτρησης της κατανάλωσης καυσίμου, η ιαπωνική εταιρεία ανακάλυψε τα ακόλουθα παραπτώματα, όπως η ίδια τα χαρακτηρίζει, σε οχήματα που κατασκευάστηκαν στις εγχώριες εγκαταστάσεις παραγωγής οχημάτων, καθώς και σε εκείνες των θυγατρικών της, εξαιρουμένης της Nissan Motor Kyushu:

1) Οι εκπομπές καυσαερίων και οι δοκιμές οικονομίας καυσίμου παρέκκλιναν από το προδιαγραφόμενο περιβάλλον δοκιμών.

2) Δημιουργία εκθέσεων επιθεώρησης που βασίστηκαν σε αλλοιωμένες τιμές μέτρησης.

Σήμερα, η Nissan ανέφερε τα γεγονότα αυτά, αλλά και τα αποτελέσματα της έρευνάς της, στο Υπουργείο Χωροταξίας, Μεταφορών και Τουρισμού (MLIT) της χώρας. Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η ιαπωνική εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η Nissan κατανοεί και εκφράζει τη λύπη της για την ανησυχία και την ταλαιπωρία που προκάλεσαν πέρυσι οι μη συμμορφώσεις στην τελική διαδικασία επιθεώρησης των οχημάτων της. Προληπτικές πρωτοβουλίες για την αποφυγή επανάληψης τέτοιων ζητημάτων οδήγησαν στην ανακάλυψη των ως άνω παραπτωμάτων, για τα οποία η εταιρεία εκφράζει τη λύπη της.

«Έχει διεξαχθεί πλήρης και εμπεριστατωμένη έρευνα των γεγονότων που περιγράφονται παραπάνω, συμπεριλαμβανομένων των αιτιών και του ιστορικού του παραπτώματος. Η Nissan ανέθεσε στη δικηγορική εταιρεία Nishimura και Asahi να διεξαγάγει έρευνα με επίκεντρο τα αίτια εφαρμόζοντας τα κατάλληλα αντίμετρα βάσει των αποτελεσμάτων»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ