top icon
Επικαιρότητα

H «one-off» Alpine A110 SportsX

Όταν η δημιουργικότητα των σχεδιαστών δεν έχει όρια…

Την εκδήλωση International Automobile Festival που πραγματοποιείται στην πόλη του φωτός επέλεξε η Alpine προκειμένου να παρουσιάσει ουκ ολίγα παλιά αλλά και σύγχρονα μοντέλα της. Πέραν της εντυπωσιακής Α210 με την οποία το γαλλικό εργοστάσιο συμμετείχε στις 24 Ώρες του Μαν από το 1966 έως και το 1969, την Alpine Vision Gran Turismo, το αυτοκίνητο που έλαμψε το 2015 στο γνωστό – σε μικρούς και μεγάλους – ηλεκτρονικό παιχνίδι Gran Turismo, την Alpine A110 1800 Gp4 και την κορυφαία (προς το παρόν) έκδοση S της σύγχρονης εκδοχής του μοντέλου, το αυτοκίνητο που σίγουρα κλέβει την παράσταση είναι η πρωτότυπη Α110 SportsΧ.

Alpine A110 SportsX

Πρόκειται για ένα μοναδικό στην κυριολεξία αυτοκίνητο, που δεν πρόκειται να δούμε στην παραγωγή, το οποίο σχεδίασαν και «εκτέλεσαν» μέλη της ομάδας εξέλιξης του κεντρομήχανου κουπέ των Γάλλων έχοντας το βλέμμα τους στραμμένο στις προτάσεις της SUV κατηγορίας. Αξιοποιώντας ως βάση την έκδοση Pure της σύγχρονης Α110, οι δημιουργοί της Α110 SportsΧ τοποθέτησαν μια διαφορετική ανάρτηση που αυξάνει το ύψος του αμαξώματος από το έδαφος κατά 60 χλστ., ενώ διευρυμένο κατά 80 χλστ. είναι το πλάτος του τελευταίου, χάρη στις κομψές προσθήκες που ενσωματώθηκαν στα φτερά του αυτοκινήτου.

Alpine A110 SportsX

Στις επίσημες ανακοινώσεις της η γαλλική εταιρεία δεν δηλώνει άλλες αλλαγές στο σώμα της Α110 SportsΧ – πέραν εκείνης που αφορά στην προσθήκη μιας ειδικής βάσης στήριξης για πέδιλα του σκι. Μολαταύτα, στη σχετική της αναφορά η Alpine επισημαίνει με έμφαση πως η φιλοσοφία του αυτοκινήτου αντλεί την έμπνευσή της από την αγωνιστική Α110 με την οποία το γαλλικό εργοστάσιο κατέκτησε τη νίκη στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο του 1973.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ