Επικαιρότητα Κόσμος

H Opel παρουσιάζει το πακέτο υπηρεσιών OpelConnect

Η Opel λανσάρει τις υπηρεσίες OpelConnect, χάρη στις οποίες οι οδηγοί θα είναι συνδεδεμένοι. Και όχι μόνο.

Με ζωντανή πλοήγηση (live navigation), online πληροφορίες οδικής κυκλοφορίας, κλήση οδικής βοήθειας και απομακρυσμένο έλεγχο μέσω εφαρμογής, προσφέρουν μεταξύ άλλων οι υπηρεσίες OpelConnect που λανσάρει στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανακφούρτης η Opel. Όλα τα παραπάνω θα είναι προσβάσιμα μέσω της έγχρωμης οθόνης αφής του συστήματος infotainment του αυτοκινήτου (συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto) ή μέσω smartphone με την εφαρμογή myOpel.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να εξοπλίσουν το νέο τους αυτοκίνητο με υπηρεσίες OpelConnect. Οι τιμές ξεκινούν από 300€ (τιμή λιανικής με ΦΠΑ στη Γερμανία). Το σύστημα διατίθεται για τα Corsa, Crossland X, Grandland X, Combo Life, Combo Cargo, Zafira Life και Vivaro. Το πακέτο OpelConnect αποτελεί στάνταρ εξοπλισμό σε μοντέλα Opel με συστήματα infotainment Multimedia Navi και Multimedia Navi Pro, καθώς και στα νέα Corsa-e και Grandland X Hybrid4.

OpelConnect

Άμεση βοήθεια και βέλτιστη επισκόπηση κατάστασης

Σε περίπτωση ενεργοποίησης των αερόσακων ή των ζωνών ασφαλείας σε ένα ατύχημα, μία κλήση έκτακτης ανάγκης πραγματοποιείται αυτόματα προς το Κέντρο Λήψης Κλήσεων Έκτακτης Ανάγκης - Public Safety Answering Point (PSAP). Εάν δεν υπάρξει απάντηση από το όχημα, το Κέντρο στέλνει πληροφορίες σχετικές με το ατύχημα στις υπηρεσίες διάσωσης, όπως η ώρα που διαδραματίστηκε το περιστατικό, η θέση του εμπλεκόμενου οχήματος και η κατεύθυνση του ταξιδιού.

Κλήση έκτακτης ανάγκης μπορεί να ενεργοποιηθεί και χειροκίνητα, πιέζοντας πάνω από δύο δευτερόλεπτα τον κόκκινο διακόπτη SOS στην οροφή του αυτοκινήτου, πάνω από τον καθρέπτη.

Η κλήση οδικής βοήθειας συνδέει τον οδηγό με την υπηρεσία Opel mobility. Σημαντικές πληροφορίες, όπως η θέση και τα διαγνωστικά δεδομένα, η ώρα συμβάντος, οι θερμοκρασίες νερού και λαδιού καθώς και οι προειδοποιήσεις, μπορούν να αποστέλλονται αυτόματα, εάν ο οδηγός το επιθυμεί.

Οι οδηγοί μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για το αυτοκίνητό τους μέσω της εφαρμογής myOpel και της υπηρεσίας “Κατάσταση & Πληροφορίες Οχήματος”. Διατίθενται δεδομένα, όπως χιλιομετρική κάλυψη, μέση κατανάλωση καυσίμου, διαστήματα σέρβις και ανεφοδιασμοί, καθώς και μία υπενθύμιση για το προσεχές σέρβις. Εκτός από τον ιδιοκτήτη, ενημερώνεται και ο εξουσιοδοτημένος επισκευαστής Opel για τα διαστήματα σέρβις, ώστε να δρομολογείται το σχετικό ραντεβού.

OpelConnect

Απομακρυσμένος έλεγχος υπηρεσιών οχήματος

Λειτουργίες, όπως κλείδωμα/ξεκλείδωμα θυρών ή ενεργοποίηση κόρνας και φώτων για τον εντοπισμό του οχήματος - για παράδειγμα, σε έναν χώρο στάθμευσης - μπορούν να ελέγχονται μέσω του στοιχείου “Εξ’αποστάσεως Υπηρεσίες”. Σε ηλεκτροκίνητα μοντέλα, όπως το Corsa-e και το Grandland X Hybrid4, ελέγχεται και η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Ο χρόνος φόρτισης και η ρύθμιση θερμοκρασίας της καμπίνας προγραμματίζονται μέσω της εφαρμογής.

Εάν το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με Σύστημα Εισόδου χωρίς Κλειδί που περιλαμβάνει ψηφιακό κλειδί, το αυτοκίνητο μπορεί να μοιράζεται μεταξύ των οδηγών της οικογένειας. Μέσω smartphone, ο ιδιοκτήτης του οχήματος έχει δυνατότητα να επιτρέψει σε μέχρι πέντε άτομα να έχουν πρόσβαση στο αυτοκίνητο.

OpelConnect

Πάντα ενημερωμένοι σχετικά με την κυκλοφορία

Η υπηρεσία Live navigation παρέχει online υπηρεσίες οδικής κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, που μεταφράζεται σε ταχεία ανίχνευση καθυστερήσεων στη διαδρομή και αποφυγή τους. Το σύστημα προτείνει εναλλακτική πορεία και υπολογίζει το χρόνο άφιξης. Επίσης, δίνει πληροφορίες για δρόμους με κυκλοφοριακή συμφόρηση, ώστε οι οδηγοί να μπορούν να επιλέγουν μία λιγότερο επιβαρυμένη κυκλοφοριακά διαδρομή. Πρόσθετες υπηρεσίες παρέχουν πληροφορίες για τιμές των πρατηρίων καυσίμου που βρίσκονται επί της  διαδρομής, διαθέσιμους χώρους στάθμευσης και κόστος, καιρικές συνθήκες και σημεία ενδιαφέροντος, όπως εστιατόρια και ξενοδοχεία (ή στην περίπτωση ηλεκτροκίνητων μοντέλων, τη διαθεσιμότητα σταθμών φόρτισης).

Οδηγοί που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το δικό τους προφίλ οδήγησης από το OpelConnect μπορούν να συμβουλεύονται την υπηρεσία “Διαχείριση Ταξιδιού & Καθοδήγηση”. Εδώ απεικονίζονται πληροφορίες όπως, διάρκεια ταξιδιού, απόσταση, κατανάλωση καυσίμου και μέση ταχύτητα του τελευταίου ταξιδιού. Η καθοδήγηση τελευταίου χιλιομέτρου - Last mile guidance - παρέχει πλοήγηση μέχρι τον τελικό προορισμό.

Τα OpelConnect και Free2Move σύντομα θα προσφέρουν και πρόσθετες υπηρεσίες, αποκλειστικές για κάθε χώρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε την υπηρεσία φόρτισης Charge my Car με προγραμματιστή ταξιδιού και πάσο φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα, αλλά και ειδικές υπηρεσίες για επαγγελματίες πελάτες.

Οι υπηρεσίες OpelConnect θα διατίθενται αρχικά από το φθινόπωρο του 2019 σε 12 χώρες – Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ελβετία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Αργότερα, θα προσφέρονται και σε άλλες αγορές της Ευρώπης.

Δελτίο Τύπου

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου