top icon
Κόσμος

H παραγωγή του VW ID. Buzz θα φθάσει τις 130.000 μονάδες ετησίως

Η έναρξη παραγωγής του VW ID. Buzz σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία μετασχηματισμού της εταιρείας.

Με την έναρξη παραγωγής του ID. Buzz στο εργοστάσιο της VW Commercial Vehicles στο Ανόβερο είναι πλέον το τρίτο γερμανικό εργοστάσιο παραγωγής οχημάτων της οικογένειας ID.

«Το ID. Buzz είναι ένα ορόσημο προς την ηλεκτροκίνηση για την εταιρεία αλλά και για το εργοστάσιο στο Ανόβερο. Σε μόλις οκτώ χρόνια, περισσότερο από το 55% των οχημάτων μας στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτροκίνητα. Το ID. Buzz έχει πρωταγωνιστικό στρατηγικό ρόλο σε αυτό. Φέτος η VW Commercial Vehicles σχεδιάζει την παραγωγή περίπου 15.000 αντιτύπων του ID. Buzz. Καθώς θα αναπτύσσουμε το χαρτοφυλάκιό μας, θα είμαστε σε θέση να παράγουμε ετησίως έως και 130.000 ID. Buzz και ID. Buzz Cargo στο εργοστάσιό μας στο Ανόβερο μετά το 2023», σχολίασε ο Josef Baumert, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της VW Commercial Vehicles, υπεύθυνος Παραγωγής και Logistics.

ID. Buzz: Τρία μοντέλα, ένα εργοστάσιο, ευέλικτη παραγωγή

Από τον Μάιο η VW Commercial Vehicles έχει ξεκινήσει την παραγωγή τριών μοντέλων στο εργοστάσιο του Ανόβερου. Βασίζονται σε τρεις διαφορετικές πλατφόρμες και έχουν τρεις διαφορετικούς τύπους μονάδων ισχύος: το ID. Buzz είναι αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, το νέο Multivan είναι plug-in υβριδικό, ενώ οι παραλλαγές του βαν T6.1 χρησιμοποιούν κινητήρα εσωτερικής καύσης. Τα τρία οχήματα κατασκευάζονται εν μέρει στην ίδια γραμμή παραγωγής. «Η μέθοδος παραγωγής μας είναι εξαιρετικά περίπλοκη, αλλά μας δίνει τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε με ευελιξία στη ζήτηση», ανέφερε ο Baumert. Παρά το μεγάλο αριθμό εργασιών αναβάθμισης που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια, η παραγωγή του δημοφιλούς T6.1 συνεχίστηκε αδιάκοπα.

VW ID. Buzz

4.000 εργαζόμενοι εκπαιδεύτηκαν για την παραγωγή του ID. Buzz

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα από το Ανόβερο, όπως και τα νέα ψηφιακά συστήματα δημιουργούν ένα νέο πλαίσιο υψηλών απαιτήσεων για τους εργαζόμενους. Παράλληλα με την έναρξη εξέλιξης του ID. Buzz, 4.000 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο εκπαιδεύτηκαν για την παραγωγή των νέων οχημάτων. «Εκπαιδεύσαμε τους υπαλλήλους μας στην τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και προσαρμόσαμε τη μαθητεία μας στα νέα καθήκοντα που προκύπτουν», πρόσθεσε ο Baumert. Η μαθητεία που προσφέρει η VW Commercial Vehicles στο Ανόβερο περιλαμβάνει την κατάρτιση τεχνικών μηχατρονικής σε τεχνολογίες ηλεκτρικών συστημάτων υψηλής τάσης.

Σχολιάζοντας την έναρξη παραγωγής του ID. Buzz, ο Baumert ανέφερε: «Το εργατικό δυναμικό έκανε εξαιρετική δουλειά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου: ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση για το ID. Buzz συνεχίζοντας παράλληλα την παραγωγή του T6.1 και του νέου Multivan – και όλα αυτά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους της VWCV για την αφοσίωση και την αποφασιστικότητά τους να εξασφαλίσουν στο ID. Buzz το ιδανικό ξεκίνημα».

VW ID. Buzz

Αύξηση παραγωγής

Τα σύγχρονα ψηφιακά συστήματα και οι νέες διαδικασίες επιτρέπουν την αύξηση της παραγωγής του εργοστασίου. Μέχρι το 2023, η VW Commercial Vehicles σχεδιάζει την ημερήσια παραγωγή έως και 900 μονάδων από τα ID. Buzz, νέο Multivan και T6.1 στο Ανόβερο. Μέχρι τώρα η μέγιστη παραγωγή ήταν 810 οχήματα.

Στρατηγική αυτοματισμού και ψηφιοποίησης

Για την κατασκευή του αμαξώματος του ID. Buzz, ο βαθμός αυτοματισμού έχει αυξηθεί κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες, στο 92%, σε σύγκριση με το T6.1. Ειδικευμένοι εργαζόμενοι διαχειρίζονται μεγάλα τμήματα των εγκαταστάσεων χρησιμοποιώντας υπολογιστές και κινητές συσκευές, όπως smart watches. Χειριστές και μηχανές βρίσκονται σε συνεχή επαφή. Τα ρομποτικά συστήματα αναφέρουν έγκαιρα πιθανά προβλήματα τα οποία μπορούν να λυθούν χωρίς διακοπή της λειτουργίας. Συνοψίζοντας την εξέλιξη στην παραγωγή ο Baumert τόνισε: «Το Ανόβερο βρίσκεται σε τροχιά μετεξέλιξης σε “έξυπνο εργοστάσιο”».

VW ID. Buzz

Παραγωγή των μπαταριών της πλατφόρμας MEB στο Ανόβερο

Η θυγατρική Volkswagen Group Components είναι υπεύθυνη για τη συναρμολόγηση ολόκληρου του μπροστινού και του πίσω άξονα του ID. Buzz και ID. Buzz Cargo, που αποτελούν τα νεότερα και μεγαλύτερα μέχρι σήμερα οχήματα που βασίζονται στην πλατφόρμα MEB. Η συναρμολόγηση γίνεται σε εργοστάσιο στο Barsinghausen και από εκεί τα έτοιμα τμήματα παραδίδονται στην VW Commercial Vehicles στο Ανόβερο. Στο ίδιο εργοστάσιο, η Volkswagen Group Components παράγει ήδη εξοπλισμό, όπως τον ευέλικτο σταθμό γρήγορης φόρτισης για τη δημιουργία και ανάπτυξη υποδομών ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και περιβλήματα για τους ηλεκτροκινητήρες της πλατφόρμας MEB. Από το 2024, το σύστημα μπαταριών της MEB για το ID. Buzz – το οποίο αυτή τη στιγμή προμηθεύεται επίσης από το εργοστάσιο της Volkswagen Group Components στο Braunschweig – θα συναρμολογείται στο Ανόβερο.

VW ID. Buzz

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • VW ID. Buzz
  • VW ID. Buzz
  • VW ID. Buzz
  • VW ID. Buzz
  • VW ID. Buzz
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ