top icon
Επικαιρότητα

H Porsche αγόρασε το 10% της Rimac

Η Porsche συμμετέχει πλέον με ποσοστό 10% στο μετοχικό σχήμα της κροατικής Rimac, μιας εταιρείας με υψηλές τεχνολογικές κατακτήσεις που δεν περιορίζονται μόνο στα δύο ηλεκτρικά hypercars της.

Το 2009, ο 30χρονος σήμερα Mate Rimac ξεκίνησε να υλοποιεί με σταθερά και αποφασιστικά βήματα το όραμα του για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων υπερ-υψηλών επιδόσεων. Παρουσιάζοντας το 2015 το Concept One και στην πρόσφατη Έκθεση της Γενεύης το C_Two, ένα ηλεκτρικό κουπέ με ισχύ 1.914(!) ίππων, ροπή 2.300 Nm, τελική ταχύτητα 412 χλμ./ώρα και αυτονομία 650 χλμ., η μικρή μεν, πλην όμως… θαυματουργή, εταιρεία από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας που σήμερα απασχολεί πάνω από 400 εργαζομένους, πλέον κάθε άλλο παρά απαρατήρητη περνά.

Η Rimac, που έγινε παγκοσμίως γνωστή από την ολοσχερή καταστροφή ενός Concept One μετά από ένα ατύχημα του βρετανού παρουσιαστή της γνωστής σειράς The Grand Tour, Richard Hamond, στην Ελβετία, έχει ως κύριο αντικείμενό της την ανάπτυξη μπαταριών υψηλής τάσης, ηλεκτροκινητήρων και ψηφιακών διεπαφών μεταξύ ανθρώπου και μηχανής. Η Rimac αναπτύσσει και παράγει, επίσης, ηλεκτρικά ποδήλατα σε συνεργασία με τη θυγατρική της, Greyp Bikes, η οποία ιδρύθηκε το 2013.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως από την Rimac προμηθεύεται μπαταρίες η Koenigsegg για την Regera και λίαν συντόμως η Aston Martin για την Valkyrie. Στόχος της Rimac είναι σε λίγα χρόνια από σήμερα η παραγωγή συσσωρευτών ενέργειας που θα διαθέτει για χρήση σε ανάλογες υπερκατασκευές να ανέρχεται σε ετήσια βάση από 5.000 έως και 10.000 μονάδες.

Για την συνεργασία των Porsche και Rimac, οι ιθύνοντες της πρώτης δήλωσαν τα εξής:

«Πιστεύουμε ότι οι ιδέες και η προσέγγιση της Rimac είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρες και γι ‘αυτό ελπίζουμε να ξεκινήσουμε μία στενή συνεργασία με την εταιρεία υπό τη μορφή μιας εταιρικής σχέσης»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ