top icon
Επικαιρότητα

H Porsche αναβαθμίζει την ηλεκτρική Taycan

Από τον προσεχή Οκτώβριο και μετά η Taycan θα φέρει νέες αναβαθμίσεις και βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν το σύστημα φόρτισης του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου στην ιστορία της Porsche.

Το προσεχές φθινόπωρο φέρνει μαζί του μία σειρά βελτιώσεων και επιμέρους αναβαθμίσεων για την ηλεκτρική Porsche Taycan, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται νέες υπηρεσίες και δυνατότητες στον τομέα της φόρτισης.

Σε πρώτη φάση, το νέο EV των Γερμανών από το Zuffenhausen θα μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με ένα έγχρωμο head-up display στο οποίο θα προβάλλονται χρήσιμες πληροφορίες εμπρός από το οπτικό πεδίο του οδηγού. Σύμφωνα με την Porsche, θα είναι χωρισμένο σε τρία τμήματα, με το τελευταίο να προβάλλει πληροφορίες που σχετίζονται με τις κλήσεις από κινητό τηλέφωνο ή λειτουργίες που ενεργοποιούνται μέσω φωνητικών εντολών.

Porsche Taycan

Επίσης, οι εκδόσεις της Porsche Taycan που εφοδιάζονται με αερανάρτηση θα συνδυάζονται με σύστημα ανύψωσης του εμπρός μέρος του αυτοκινήτου ώστε το τελευταίο να μπορεί να διέρχεται από «δύσκολα» σημεία ή να κατεβαίνει ράμπες σε κλειστούς χώρους στάθμευσης. Επίσης, το σύστημα Smartlift θα έχει τη δυνατότητα να μειώνει το ύψος του αμαξώματος στον αυτοκινητόδρομο βελτιστοποιώντας τα δυναμικά του χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την φόρτιση, η αναβαθμισμένη Taycan θα εφοδιάζεται προαιρετικά από τα τέλη του χρόνου και μετά με έναν ενσωματωμένο φορτιστή με ισχύ 22 kW – αυτή τη στιγμή η μόνη επιλογή αφορά μια αντίστοιχη διάταξη με ισχύ 11 kW.

Πλέον, η Porsche θα είναι σε θέση να προσφέρει επιπλέον λειτουργίες που ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θα μπορεί να αποκτήσει μέσω over-the-air αναβαθμίσεων (Functions on Demand, FoD) – μερικές από αυτές αφορούν στα συστήματα Power Steering Plus, Active Lane Keep Assist και Porsche InnoDrive, με το τελευταίο να προσαρμόζει την ταχύτητα του οχήματος ανάλογα με τις συνθήκες. Σύμφωνα με τους Γερμανούς το κόστος των συστημάτων Active Lane Keep Assist και InnoDrive ανέρχεται στα 808,1 ευρώ ή στα 19,5 ευρώ/μήνα για κάθε ένα, ενώ εκείνο για το Power Steering Plus στα 320,71 ευρώ.

Porsche Taycan

Η γερμανική εταιρεία προσφέρει επίσης ένα σύστημα που μπορεί να περιορίσει την ισχύ φόρτισης στα επίπεδα των 200 kW (η μέγιστη τιμή που μπορεί να πιάσει η Taycan είναι τα 270 kW) ούτως ώστε να προστατευτεί ο συσσωρευτής ενέργειας.

Επίσης, σε συνδυασμό με τα Mobile Charger Connect και Home Energy Manager, η Porsche προσφέρει ένα σύστημα που προστατεύει το σύστημα φόρτισης από ανεπιθύμητες αυξομειώσεις της τάσης κατά τη διάρκεια φόρτισης στο σπίτι αξιοποιώντας παράλληλα με τις συμβατικές και εναλλακτικές πηγές ενέργειας, όπως ηλιακά πάνελ κοκ.

Η Porsche προσφέρει επίσης το σύστημα-υπηρεσία Plug & Charge, η οποία απλοποιεί τη διαδικασία φόρτισης καθώς το αυτοκίνητο αναγνωρίζεται αυτόματα, ενώ η πληρωμή για την ενέργεια που θα αντληθεί πραγματοποιείται αυτόματα, χωρίς τη χρήση κάρτας ή κάποιας εφαρμογής σε κινητό τηλέφωνο – ήδη η εν λόγω δυνατότητα παρέχεται στο δίκτυο ταχυφορτιστών της κοινοπραξίας Ionity.

Porsche Taycan

Η Porsche θα προσφέρει από το προσεχές φθινόπωρο την Taycan με 7 νέα εξωτερικά χρώματα, τα Mahogany Metallic, Frozenberry Metallic, Cherry Metallic, Coffee Beige Metallic, Chalk, Neptune Blue και Ice Grey Metallic, ενώ διαθέσιμο θα είναι και το πακέτο Carbon Sport Design.

Τέλος, η Porsche ανακοινώνει πως η έκδοση Turbo S θα έχει βελτιωμένη επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 200 χλμ./ώρα κατά 0,2 δλ. (βλ. 9,6 δλ.) χάρη στο σύστημα Launch Control.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ