Επικαιρότητα Κόσμος

H Porsche αυξάνει το μερίδιο της στη Rimac στο 15,5%

Η Porsche συνεχίζει τις επενδύσεις της στο μαγικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης αυξάνοντας το μερίδιό της στην κροατική Rimac.

Καθώς η Porsche σκοπεύει να επεκταθεί στον τομέα της ηλεκτροκίνησης έχοντας ως σημείο αναφοράς το πρώτο της EV που παρουσιάστηκε πριν δύο 24ώρα, λογικό είναι να αυξάνει τις επενδύσεις της στο συγκεκριμένο τομέα. Έτσι, μετά την εξαγορά τον Ιούνιο του 2018 του 10% της Rimac – της πρωτοπόρου εταιρείας στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης και «μητέρα» του C_Two των 1.914 ίππων – η Porsche αυξάνει σήμερα στο 15,5% τη συμμετοχή της στην κροατική φίρμα.

«Η Porsche βαδίζει μαζί με την Rimac στη θετική ανάπτυξή της εδώ και έναν χρόνο. Γρήγορα συνειδητοποιήσαμε πως η Porsche και η Rimac μπορούν να μάθουν πολλά μέσα από τη συνεργασία τους. Πλέον, ο Mate Rimac και η εταιρεία του μας έχουν πείσει, και τώρα αυξάνουμε το μερίδιό μας ώστε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας στον τομέα των μπαταριών», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της γερμανικής εταιρείας, Lutz Meschke.  

Από τη μεριά του, ο Mate Rimac, ο CEO της εταιρείας από το Ζάγκρεμπ, είπε:

«Ήταν ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα στην ιστορία μας το να κερδίσουμε την Porsche ως συνεργάτη. Το γεγονός ότι η γερμανική εταιρεία αυξάνει τώρα το μερίδιό της είναι η καλύτερη επιβεβαίωση της συνεργασίας μας και η βάση για μια ακόμα στενότερη σχέση. Είμαστε στην αρχή της εταιρικής σχέσης μας - και παρόλα αυτά οι υψηλές προσδοκίες μας έχουν ήδη επιτευχθεί. Έχουμε πολλές ιδέες που θέλουμε να κάνουμε πράξη μαζί στο μέλλον: το κλειδί είναι να δημιουργηθεί μια αμοιβαία κερδοφόρα κατάσταση και για τους δύο εταίρους και μια προστιθέμενη αξία στους πελάτες μας αναπτύσσοντας συναρπαστικά ηλεκτρικά μοντέλα».

Αυτή τη στιγμή, η Rimac ολοκληρώνει την εξέλιξη του C-Two - που θα ξεκινήσει να διατίθεται τον επόμενο χρόνο – πραγματοποιώντας τις καθιερωμένες δοκιμές πρόσκρουσης που θα χαρίσουν στο ηλεκτρικό hyper της κροατικής φίρμας τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Ιδού και τα σχετικά πειστήρια στο βίντεο που ακολουθεί.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου