top icon
Κόσμος

H Porsche διαθέτει έως και 160 διαφορετικά χρώματα

Η Porsche επεκτείνει την χρωματική παλέτα των διαθέσιμων εξωτερικών χρωματισμών σε 160, στο σύνολο μάλιστα της διαθέσιμης γκάμας της.

Τα τελευταία χρόνια, η ζήτηση για μοντέλα της Porsche με ειδικούς εξωτερικούς χρωματισμούς έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των καιρών (και των πελατών της), η Porsche, μέσω της Porsche Exclusive Manufaktur, έχει αυξήσει σημαντικά τις προσφορές της στο συγκεκριμένο τομέα.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στα αιτήματα των δυνητικών αγοραστών, στο κεντρικό εργοστάσιο της Porsche στο Zuffenhausen, ειδικοί του Γερμανού κατασκευαστή αναμειγνύουν αρκετές δεκάδες συστατικά μέχρι το τελευταίο χιλιοστόγραμμο για να επιτύχουν την επιθυμητή απόχρωση. Κάθε παρτίδα χωρίζεται σε δύο δοχεία βαφής – για το αμάξωμα και τα πρόσθετα μέρη. Για την περίσταση, οι περιοχές που πρέπει να βαφτούν στο όχημα αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από αλουμίνιο, πλαστικά και σύνθετα υλικά άνθρακα/υαλοβάμβακα. Αυτό το μείγμα υλικών και οι διαφορετικές μέθοδοι εφαρμογής και οι θερμοκρασίες στεγνώματος απαιτούν ελαφρώς διαφορετικές συνθέσεις βαφής, ανάλογα με το συστατικό.

Porsche

Η Porsche όχι μόνο επεκτείνει τη γκάμα χρωμάτων της, αλλά και την αναδομεί. Έτσι, το Custom Color μετονομάστηκε σε «Paint to Sample», με αυτή την κατηγορία να περιλαμβάνει προκαθορισμένα χρώματα που έχουν ήδη εγκριθεί τεχνικά από τους ειδικούς βαφής της Porsche. Όπως τα Maritime Blue, Rubystar Red και Mint Green. Αυτές οι επιλογές έχουν τις ρίζες τους στη δεκαετία 1990 και χαίρουν… λατρείας μέχρι και σήμερα μεταξύ των θαυμαστών της Porsche. Στο παρελθόν, για παράδειγμα, οι παραπάνω αποχρώσεις προσφέρονταν στην 911 (964).

Η χρωματική γκάμα είναι πραγματικά πολυσυλλεκτική και εξαρτάται τόσο από το μοντέλο, όσο και από την τοποθεσία στην οποία κατασκευάζεται. Για παράδειγμα, για τις «911» και «718» υπάρχουν περισσότερα από 100 επιπλέον χρώματα εξωτερικής βαφής, για τις Panamera, Macan και Cayenne κάτι παραπάνω από 50 επιλογές, ενώ άλλα 65 χρώματα συμπληρώνουν τη σειρά για τους πελάτες της Taycan.

Όπως επισημαίνει η Porsche, η επιλογή των ειδικών αυτών χρωματισμών «προσθέτει» στο χρόνο παράδοσης περίπου τρεις μήνες σε σύγκριση με τα «βασικά» χρώματα.

Porsche

Ακόμα περισσότερα με το «Paint to Sample Plus» της Porsche

Για ακόμα πιο ειδικές παραγγελίες, η Porsche Exclusive Manufaktur προχωρά ένα βήμα παραπέρα και με το «Paint to Sample Plus» η επιλογή του χρώματος περνά αποκλειστικά στα χέρια του πελάτη – αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη για τις σειρές μοντέλων «911», «718» και Taycan.

Η διαδικασία είναι η εξής: ο πελάτης παραδίδει στο Porsche Center ένα δείγμα του χρώματος που επιθυμεί – το δείγμα αυτό μπορεί να είναι «πάνω» σε μια τσάντα ή ακόμα και σε ένα βερνίκι νυχιών. Αυτό το δείγμα αποστέλλεται στη συνέχεια στην Porsche, όπου πραγματοποιείται ξεχωριστός έλεγχος για κάθε αίτημα, ο οποίος μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες, ανάλογα με τις εργασίες που απαιτούνται.

Porsche

Από εκεί, οι ειδικοί της Porsche δημιουργούν την απαιτούμενη χρωματική σύνθεση εξελίσσοντας την απόχρωση με βάση τα διαθέσιμα εξαρτήματα βαφής. Στη συνέχεια, η απόχρωση εξελίσσεται περαιτέρω έτσι ώστε να αντιστοιχεί στο δείγμα, και μάλιστα κάτω από διαφορετικές πηγές φωτός, όπως το φως της ημέρας ή το τεχνητό φως. Στη συνέχεια, το χρώμα ελέγχεται «πάνω» στο αμάξωμα του αυτοκινήτου και στα πρόσθετα εξαρτήματά του. Είναι επίσης σημαντικό να καθοριστεί το πάχος του στρώματος βαφής, το οποίο και θα «σταθεροποιήσει» το χρώμα στο τελικό προϊόν.

Porsche

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Porsche
  • Porsche
  • Porsche
  • Porsche
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ