top icon
Κόσμος

H Porsche καλπάζει και ετοιμάζει τέσσερα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Οι αριθμοί ευημερούν, με την Porsche να ετοιμάζεται πυρετωδώς για τα επόμενα βήματά της στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το 2022 ήταν μια εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά για την Porsche η οποία είδε τα έσοδά της από τις πωλήσεις νέων οχημάτων να ανέρχονται σε 37,6 δισ. ευρώ, επίδοση που αντιστοιχεί σε αύξηση 13,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (2021: 33,1 δισ. ευρώ).

Τα λειτουργικά κέρδη της ανήλθαν σε 6,8 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας τα στοιχεία του προηγούμενου έτους κατά 1,5 δισ. ευρώ (+27,4%).

«Σε δύσκολες συνθήκες, πετύχαμε το ισχυρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία της Porsche, με διαφορά», δήλωσε ο Oliver Blume, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου. «Μπορέσαμε επίσης να προσφέρουμε στους πελάτες μας συναρπαστικά νέα προϊόντα και πάλι το 2022».

Porsche

Η Porsche μπόρεσε να παραδώσει 309.884 νέα οχήματα σε ισάριθμους πελάτες το προηγούμενο έτος, παρά τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, τις προκλήσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και τα γνωστά προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 2,6% σε σύγκριση με το 2021 (301.915 οχήματα). Την ίδια στιγμή, το οικονομικό έτος 2022, οι καθαρές ταμειακές ροές για την αυτοκινητοβιομηχανία αυξήθηκαν από 3,7 δισ. ευρώ σε 3,9 δισ.ευρώ.

Porsche 911 Dakar

Porsche: Καθ’ οδόν τέσσερα νέα EV

Ταυτόχρονα, η Porsche θέλει να συνεχίσει τη φιλόδοξη στρατηγική της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Η πλήρως ηλεκτρική Macan θα είναι το πρώτο νέο EV των Γερμανών, ούσα διαθέσιμη το 2024. Το επόμενο βήμα αφορά τις αμιγώς ηλεκτρικές 718 Boxster και 718 Cayman, οι οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο του όχι νωρίτερα από τα μέσα της δεκαετίας. Μεσοπρόθεσμα, το «ανοιχτό» και κουπέ μοντέλο της Porsche θα είναι διαθέσιμο μόνο ως πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο.

Αργότερα, τον ηλεκτρικό… δρόμο θα ακολουθήσει και η Cayenne.

Porsche Cayenne

Όπως ανακοίνωσε ο Oliver Blume, η Porsche σχεδιάζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της προς τα πάνω με ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV που θα τοποθετείται ένα σκαλί πάνω από την Cayenne. Αυτό φέρει προς ώρας την κωδική ονομασία K1 και θα βασίζεται στην πλατφόρμα SSP Sport που αναπτύχθηκε από την Porsche. «Με αυτόν τον τρόπο υπογραμμίζουμε και ενισχύουμε τη σπορ πολυτελή μας θέση. Παρατηρούμε δυνατότητες αυξημένων κερδών σε αυτόν τον τομέα, ιδιαίτερα στην Κίνα και τις ΗΠΑ», δήλωσε ο επικεφαλής της Porsche που σημειωτέον εκτελεί χρέη CEO και για ολόκληρο το VW Group.

Μέσα στο τρέχον έτος, η Porsche θα παρουσιάσει την εκτενώς ανανεωμένη εκδοχή της τρέχουσας Cayenne, η οποία θα διαθέτει στη γκάμα της τρεις νέες Plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Porsche

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ