top icon
Επικαιρότητα

H Porsche καταργεί όλες τις ντίζελ εκδόσεις από τη γκάμα της

Η Porsche γυρίζει την πλάτη της στην πετρελαιοκίνηση.

Με μία μάλλον αναμενόμενη κίνηση, η γερμανική εταιρεία γυρίζει οριστικά την πλάτη της στην πετρελαιοκίνηση ανακοινώνοντας πως θα σταματήσει την παραγωγή και διάθεση κάθε μοντέλου της που κινείται από κινητήρες που καταναλώνουν τον συγκεκριμένο τύπο καυσίμου.

Αυτή τη στιγμή, με δεδομένη τη δεδηλωμένη εδώ και καιρό άρνησή της να λανσάρει στη νέα Cayenne οποιαδήποτε παραλλαγή της που να τροφοδοτείται με κινητήρα ντίζελ, οι μοναδικές εκδόσεις πετρελαίου που είναι διαθέσιμες στις κατά τόπου αγορές είναι οι 4S Diesel και S Diesel των Panamera και Macan, αντίστοιχα.

Θυμίζουμε πως το πρώτο πετρελαιοκίνητο μοντέλο της Porsche ήταν η Cayenne Mk1, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2002.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός ειδικός Τύπος επικαλούμενος δηλώσεις στελεχών της Porsche, η εν λόγω απόφαση υποδηλώνει την «αλλαγή κουλτούρας» τόσο για την ίδια, όσο και για τους πελάτες της.

Η γερμανική εταιρεία δηλώνει πως η όψιμη, είναι η αλήθεια, αποστροφή της στην πετρελαιοκίνηση σχετίζεται άμεσα και με τις επικείμενες αναβαθμίσεις λογισμικών, στις οποίες θα ήταν υποχρεωμένη να προβεί σύμφωνα με το νέο τρόπο υπολογισμού της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων τον οποίο ορίζει η νόρμα Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP).

Στο πλαίσιο των δηλώσεων των ίδιων στελεχών ξεκαθαρίζεται πως ένας ακόμα λόγος που οδήγησε την εταιρεία να στείλει στο… πυρ το εξώτερο τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, είναι και η χαμηλή τους ζήτηση. Ενδεικτικά, μόλις το 15% των Panamera που πουλήθηκαν πέρσι (11.000 στο σύνολο) κινούνταν από θερμικό κινητήρα ντίζελ.

«Οι κινητήρες ντίζελ διαδραματίζουν κατά παράδοση υποδεέστερο ρόλο στη γκάμα της Porsche. Η Porsche δεν αναπτύσσει και δεν κατασκευάζει δικούς της κινητήρες ντίζελ. Επί του παρόντος, η ζήτηση για μοντέλα ντίζελ μειώνεται, ενώ το ενδιαφέρον για τα υβριδικά και βενζινοκίνητα μοντέλα αυξάνεται σημαντικά», αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση της Γερμανικής εταιρείας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ