top icon
Επικαιρότητα

H Porsche παρουσιάζει την επετειακή Boxster 25 Years

Με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων της Boxster, η Porsche παρουσίασε σήμερα την έκδοση περιορισμένης παραγωγής «25 Years» του μοντέλου.

Η Porsche Boxster συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια ζωής στο σύγχρονο αυτοκινητικό στερέωμα (διαβάστε το σχετικό μας αφιέρωμα εδώ) και με αυτή την αφορμή το γερμανικό εργοστάσιο λανσάρει σήμερα μία ειδική του εμβληματικού της μοντέλου με την ονομασία «25 Years», η οποία θα διατεθεί σε μόλις 1.250 αντίτυπα.

Porsche Boxster 25 Years

Η επετειακή αυτή έκδοση βασίζεται στην έκδοση GTS, η οποία τροφοδοτείται από τον «επίπεδο» και ατμοσφαιρικό κινητήρα των 4,0 λίτρων της Porsche, ο οποίος αποδίδει 400 ίππους. Ο τελευταίος συνδυάζεται με 7τάχυτο PDK κιβώτιο ή χειροκίνητο 6 σχέσεων. Σύμφωνα με την Porsche, o συνδυασμός του Sport Chrono Package και του «διπλόδισκου» κιβωτίου εξασφαλίζει στην Boxster 25 Years επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 4 δλ. και τελική ταχύτητα 293 χλμ./ώρα.

Porsche Boxster 25 Years

Το αυτοκίνητο την χαμηλότερη και ενεργή ανάρτηση Porsche Active Suspension Management (PASM), σύστημα torque vectoring σε συνδυασμό μη μηχανικό μπλοκέ διαφορικό

Σχεδιαστικά, το μοντέλο διαθέτει στο «σώμα» του ουκ ολίγες αναφορές στο πρωτότυπο του που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1996 στην Έκθεση του Ντιτρόιτ – θυμίζουμε ότι η πρώτη Boxster βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το 1996 και έκτοτε έχουν διατεθεί πάνω από 357.000 αντίτυπά της.

Porsche Boxster 25 Years

Σημείο αναφοράς είναι το χαρακτηριστικό καφέ χρώμα Neodyme, το οποίο κοσμεί συγκεκριμένα τμήματα των εξωτερικών επιφανειών του αυτοκινήτου, όπως στους πλευρικούς αεραγωγούς και στις 20άρες ζάντες, δημιουργώντας μία όμορφη αντίθεση σε σχέση με το κλασικό, GT Silver Metallic που συναντάται και στην πρωτότυπη Boxster – εκτός από το ασημί, το μοντέλο είναι διαθέσιμο επίσης με τους εξωτερικούς χρωματισμούς Deep Black Metallic και Carrera White Metallic.

Porsche Boxster 25 Years

Στο εσωτερικό πρωταγωνιστικός είναι ο ρόλος των μπορντό καθισμάτων με τις κόκκινες για την περίσταση ραφές και τις ηλεκτρικές ρυθμίσεις προς 14 κατευθύνσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ