top icon
Επικαιρότητα

H Porsche προετοιμάζει τη γραμμή παραγωγής της ηλεκτρικής Macan

Η μονάδα κατασκευής οχημάτων της Porsche στη Λειψία δέχεται την απαραίτητη «φροντίδα» ώστε να υποδεχτεί την επόμενη γενιά της «μικρής» Macan, η οποία θα είναι ηλεκτρική.

Μετά την έλευση της Taycan, αλλά και σύντομα της shooting brake εκδοχής της, η Porsche βάζει ρώτα για ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο που θα κινείται με την αρωγή ηλεκτροκινητήρων και μπαταρίας. Ο λόγος, για τη νέα γενιά της δημοφιλούς και σε εμπορικό επίπεδο Macan (σ.σ.: το μικρό SUV της εταιρείας είναι για μια ακόμα χρονιά το best seller μοντέλο της), η οποία θα κατασκευάζεται στα ενδότερα της γνώριμης μονάδας των Γερμανών της Porsche που βρίσκεται στην πόλη της Λειψίας.

Porsche Leipzig

Από το 2000, όταν και εγκαινιάστηκε η εν λόγω μονάδα, η Porsche έχει επενδύσει σε αυτή περισσότερα από 1,3 δις ευρώ και πλέον, χάρη στην περαιτέρω επέκτασή της, είναι έτοιμη σε κάτι περισσότερο από ένα χρόνο από σήμερα να υποδεχτεί και επισήμως την ηλεκτρική Macan. Όπως ανακοινώθηκε, για το νέο αυτό project η Porsche επενδύει επιπλέον 600 εκατ. ευρώ για την κατασκευή ενός νέου τμήματος με επιφάνεια 75.000 τ.μ., στο οποίο θα κατασκευάζεται το «σώμα» του νέου, ηλεκτρικού SUV μοντέλου της.

Porsche Leipzig

Εκτός όμως από τα παραπάνω, η Porsche προχωρά με γοργούς ρυθμούς σε τροποποιήσεις και στο τμήμα του εργοστασίου στη Λειψία που είναι υπεύθυνο για τη συναρμογή των οχημάτων. Όπως εμφατικά δηλώνουν σήμερα οι ιθύνοντες της Porsche, με την ολοκλήρωση των εργασιών θα δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε σε μια γραμμή παραγωγής να κατασκευάζονται τρεις διαφορετικοί τύποι μονάδων κίνησης – βενζινοκίνητες, υβριδικές και ηλεκτρικές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ