top icon
Επικαιρότητα

H Porsche θα επιχειρήσει να σπάσει το απόλυτο ρεκόρ στο Nurburgring με την 919 Hybrid Evo

Την απόλυτη επίδοση στην Πράσινη Κόλαση, την οποία η ίδια κατέχει από το 1983 με την εμβληματική 956 C του αείμνηστου Stefan Bellof, θα επιχειρήσει να σπάσει η Porsche με την έκδοση Evo της «παροπλισμένης» αγωνιστικά 919 Hybrid.

Η Porsche έχει βαλθεί να σπάσει το απόλυτο ρεκόρ των 6 λεπτών, 11 δλ. και 13 εκ. που ο αδικοχαμένος Γερμανός οδηγός αγώνων, Stefan Bellof, είχε σημειώσει στη διάσημη πίστα-ειδική διαδρομή των 72 στροφών του Nurburgring στις 28 Μαΐου του 1983 πίσω από το τιμόνι της εμβληματικής 956 C κατά τη διάρκεια των χρονομετρημένων δοκιμών εν όψει του αγώνα ανοχής των 1.000 χλμ. της χρονιάς εκείνης. Αυτή τη φορά, άρμα της όλης προσπάθειας είναι η παροπλισμένη 919 Hybrid, και μάλιστα στην πιο «ελεύθερη» από τεχνική σκοπιά έκδοση Evo, η οποία εθεάθη τη Δευτέρα που μας πέρασε να πραγματοποιεί μερικούς πολύ γρήγορους γύρους στην Πράσινη Κόλαση.

Για την περίσταση, πίσω από το τιμόνι του της 919 Hybrid Evo, η οποία «πατούσε» σύμφωνα με πληροφορίες σε ειδικά σχεδιασμένα από τη Michelin ελαστικά, βρέθηκε ο δύο φορές νικητής του 24ώρου αγώνα του Le Mans, Timo Bernhard. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο οδηγός της Porsche δοκίμασε το «παροπλισμένο» αγωνιστικό πρωτότυπο της γερμανικής εταιρείας για τρεις σχεδόν ώρες συγκεντρώνοντας πολύτιμα στοιχεία και δεδομένα ώστε πριν το τέλος του τρέχοντος μηνός οι Γερμανοί να επιχειρήσουν να σπάσουν το απόλυτο χρόνο στο «μεγάλο» ‘Ring.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 919 Hybrid Evo έκανε μερικές βόλτες… επίδειξης στο συγκεκριμένο τερέν, και μάλιστα μπροστά σε 200.000 θεατές, λίγες ώρες πριν σβήσουν τα φώτα της εκκίνησης για το φετινό 24ώρο αγώνα αντοχής που διεξήχθη στο Nurburgring τον προηγούμενο μήνα, έχοντας ως «συντροφιά» την πρόγονό της, 956 C (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ)._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ