top icon
Επικαιρότητα

H Porsche τιμά τα 70α γενέθλια του Walter Rohrl

Η Porsche, με αφορμή τα 70α γενέθλια του οδηγού-θρύλου, προσέφερε στο Γερμανό ένα μοναδικό τετράτροχο δώρο. Την ίδια στιγμή, εγκαινιάζει από μεθαύριο μια έκθεση στο διάσημο μουσείο της αφιερωμένη στην αγωνιστική και όχι μόνο πορεία του.

Οι σχέσεις του Walter Rohrl με την Porsche είναι γνωστές τοις πάσι, με τον 70χρονο πλέον Γερμανό να είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους ανά τον κόσμο που έχει ταυτίσει το όνομά του από το 1993 έως και σήμερα με ουκ ολίγες σπορ κατασκευές της εταιρείας, με προεξέχουσες φυσικά τις μοναδικές 959, Carrera GT και 918 Spyder, αποτελώντας την ίδια στιγμή έναν από τους επίσημους πρεσβευτές της διάσημης φίρμας από το Zuffenhausen ανά την υφήλιο. Βέβαια, στους φίλους των αγώνων –και όχι μόνο- ο Rohrl είναι γνωστός για τις μοναδικές οδηγικές δυνατότητες που επέδειξε κατά τη διάρκεια της εμπλοκής του τη δεκαετία του ’80 στο Π. Π. Ράλλυ τη χρυσή εποχή των «θηρίων» του Group Β.

Σήμερα, με αφορμή τα 70ά γενέθλια του οδηγού-θρύλου, η Porsche έκανε δώρο στο Γερμανό μια 911 R σε πράσινο χρώμα (PTS Oak Green Metallic-22L), η οποία και φιγουράρει πλέον, όπως φαίνεται και στη χαρακτηριστική φωτογραφία, στο προσωπικό γκαράζ του. Αξίζει να προσθέσουμε πως η τελευταία προέρχεται από το βιβλίο «Walter Röhrl: Querlenker», το οποίο εκδόθηκε πριν λίγες μόλις μέρες. Σε αυτό μπορεί κανείς να βρει πάνω από 300 ανέκδοτες φωτογραφίες με επίκεντρο την πορεία του Walter Rohrl στους αγώνες.

Εκτός από την 911 R, η Porsche αποφάσισε από τις 14 Μαρτίου και για δύο ακριβώς μήνες, να αφιερώσει στον οδηγό-φαινόμενο έναν ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο στο γνωστό μουσείο της που βρίσκεται στο Zuffenhausen. Η εν λόγω έκθεση φέρει την εύστοχη ονομασία «Genius on Wheels». Ο επισκέπτης θα μπορεί εκεί να δει από κοντά πολλές από τις κατασκευές της Porsche -και όχι μόνο- με τις οποίες ο Rohrl συμμετείχε τόσο στο Π. Π. Ράλλυ, όσο και σε αγώνες πίστας.

Επίσης, όπως ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας, πολύ σύντομα μια από τις στροφές του κέντρου δοκιμών της Porsche που βρίσκεται στο Weissach θα φέρει και επίσημα το όνομα του 70χρονου Γερμανού._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ