22 Ιουν 2018

H PSA μισθώνει στη Nissan εργοστάσιό της στην Κίνα

Το PSA Groupe, το οποίο λειτουργεί αυτή της στιγμή πολύ πιο κάτω από τη μέγιστη παραγωγική του ικανότητα στην Κίνα, θα μισθώσει μία από τις μονάδες συναρμολόγησης οχημάτων του στη Nissan.

PSA

Το PSA Groupe θα παραχωρήσει -με το αζημίωτο ασφαλώς- ένα εργοστάσιο του στη Nissan σε λιγότερο από δύο μήνες από σήμερα, ανέφερε σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους επιχειρηματικούς ιστότοπους της Κίνας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μονάδα παραγωγής που θα παραχωρηθεί έχει μέγιστη κατασκευαστική δυναμική σε ετήσια βάση της τάξης των 150.000 μονάδων.

Πρόκειται για μόλις ένα από τα τρία εργοστάσια που το PSA Groupe έχει εν πλήρη λειτουργία αυτή τη στιγμή στο Wuhan, με τους Γάλλους να διαθέτουν στο χαρτοφυλάκιό τους ένα ακόμα στην πόλη Chengdu στη νοτιοδυτική Κίνα. Τα τέσσερα αυτά εργοστάσια, τα οποία ανήκουν στην κοινοπραξία που έχει συνάψει η PSA με την κινεζική Dongfeng Motor Group, έχουν συνδυασμένη ετήσια παραγωγική ικανότητα 990.000 οχημάτων.

Εντούτοις, οι χαμηλότερες, σε σχέση με τις προσδοκώμενες, πωλήσεις της PSA στη χώρα, τα τέσσερα εργοστάσια λειτουργούν αυτή τη στιγμή πολύ πιο κάτω από τη μέγιστη δυναμική τους. Κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, η συνεργασία PSA-Dongfeng κατάφερε να ταξινομήσει στη χώρα μόλις 135.589 οχήματα, σημειώνοντας εντούτοις αύξηση της τάξης του 7,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αντίθετα, η Nissan αντιμετωπίζει μία σημαντική έλλειψη παραγωγικής ικανότητας στην Κίνα καθώς οι τοπικές πωλήσεις της συνεχίζουν να αυξάνονται. Αυτή τη στιγμή, η ιαπωνική εταιρεία διαθέτει τέσσερα εργοστάσια συναρμογής οχημάτων στην Κίνα, επίσης σε συνεργασία με την Dongfeng, που έχουν συνολική ετήσια παραγωγή 1,1 εκ. οχημάτων. Έως και τον Μάιο, η ιαπωνική μάρκα παρέδωσε 429.832 οχήματα στη χώρα καταγράφοντας αύξηση άνω του 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Το 2017, οι πωλήσεις της Nissan στην Κίνα ανέβηκαν κατά 11% φτάνοντας τα 1,1 εκ. οχήματα._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Nissan
  • PSA
Ετικέτες: