top icon
Επικαιρότητα

H PSA θέλει και την Proton, όχι όμως και τη Lotus

Οι Γάλλοι «επιτίθενται» και στην Ασία εκδηλώνοντας με τον πιο σαφή τρόπο την πρόθεσή τους να εξαγοράσουν την Proton.

Η εν εξελίξει προσπάθεια του Group PSA να εντάξει στους κόλπους της την Opel φαίνεται να άνοιξε την… όρεξη των Γάλλων, με τους τελευταίους να επιθυμούν διακαώς να επεκταθούν, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην πολλά υποσχόμενη αγορά της ΝΑ Ασίας. Στόχος της PSA, σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, είναι η κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στη Μαλαισία, κάτι που θα καταστεί, σύμφωνα με τον Carlos Tavares, πολύ πιο εφικτό μέσω της εξαγοράς της Proton, της «εγχώριας» με άλλα λόγια εταιρείας κατασκευής οχημάτων που σήμερα ελέγχει πλήρως τις τύχες της βρετανικής Lotus. Για την απόκτηση της τελευταίας έντονο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον της κινεζικής Geely, της εταιρείας που κατέχει εδώ και καιρό τη σουηδική Volvo. Όχι όμως και των Γάλλων της PSA, οι οποίοι δείχνουν… αδιάφοροι απέναντι στο ενδεχόμενο να εντάξουν στις τάξεις τους τη διάσημη εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων.

Με την αγορά της Proton, η PSA φαίνεται να έχει πολύ υψηλές βλέψεις στη συγκεκριμένη γωνιά του πλανήτη μας, καθώς ο διαφαινόμενος στόχος των Γάλλων είναι να αυξήσουν υπό τις… διαταγές τους την ετήσια παραγωγή οχημάτων της μαλαισιανής εταιρείας από τις 150.000 μονάδες στα 2 εκ. οχήματα. Αυτή τη στιγμή, η Proton ανήκει στον όμιλο εταιρειών DRB-Hicom, ο οποίος έχει την έδρα του στην Kuala Lumpur.

Μετά το θόρυβο που προκάλεσαν τα εν λόγω δημοσιεύματα, πριν λίγες μόλις ώρες η κυβέρνηση της Μαλαισίας διεμήνυσε μέσω ανώτατων στελεχών της πως μέχρι στιγμής δεν έχει παρθεί καμία απόφαση. «Εξετάζονται όλες οι ευκαιρίες που θα βοηθήσουν την Proton να αναπτυχθεί έτσι ώστε στο εγγύς μέλλον να φτάσει στο ίδιο επίπεδο με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Βιομηχανίας της χώρας._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ