Επικαιρότητα Κόσμος

H Renault θα προτείνει στη Nissan τη δημιουργία κοινής εταιρείας

Δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου αναφέρουν πως η Renault σκοπεύει να προτείνει στη Nissan τη σύσταση μιας εταιρείας που θα στεγάσει σχεδόν επί ίσοις όροις και τις δύο εταιρείες.

Η Renault θα προτείνει στη Nissan ένα σχέδιο για τη δημιουργία μιας κοινής εταιρείας η οποία θα δώσει και στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες ίσες ευκαιρίες (και μερίδια;), καθώς οι Γάλλοι φέρονται να επιδιώκουν την περαιτέρω ενοποίηση με τον Ιάπωνα εταίρο της, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Nikkei.

Σύμφωνα με την πρόταση και οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες θα ορίσουν σχεδόν ίσο αριθμό διευθυντικών στελεχών στο ΔΣ της νέας εταιρείας στην οποία οι κοινές μετοχές τόσο στη Nissan όσο και στη Renault θα μεταφερθούν «σε ισορροπημένη βάση», ανέφερε η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της, χωρίς όμως να αναφέρει τις πηγές της.

Μία τέτοια κίνηση πρακτικά θα μείωνε το μερίδιο της γαλλικής κυβέρνησης σε περίπου 7% έως 8% στη νέα εταιρεία – θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή το γαλλικό δημόσιο κατέχει το 15% του μετοχικού σχήματος της Renault.

Σύμφωνα με τη φερόμενη νέα πρόταση των Γάλλων, η νέα εταιρεία θα έχει την έδρα της σε τρίτη χώρα, όπως η Σιγκαπούρη.

Προς το παρόν, η Nissan δεν έχει προβεί σε σχολιασμό του ρεπορτάζ της ιαπωνικής εφημερίδας.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, η ιαπωνική εταιρεία μείωσε την πρόβλεψη κερδών της για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, ενώ σήμερα το Groupe Renault ανακοίνωσε τη δική του… κάμψη σε έσοδα και κέρδη._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου