top icon
Επικαιρότητα

H Renault θέλει να αναβιώσει τα 4L και R5 – τα οποία θα είναι ηλεκτρικά

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις του νέου στρατηγικού πλάνου της Renault από τον Luca de Meo στις 14 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο αφεντικό της Renault είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με την αναβίωση μοντέλων του παρελθόντος, με ηλεκτρική για την περίσταση υπόσταση, στο πλαίσιο ενός προγράμματος αναδιοργάνωσης της μάρκας που έχει ως στόχο τη βελτίωση των πωλήσεων και την επανατοποθέτηση της στο σύγχρονο αυτοκινητικό στερέωμα.

Η ζημιογόνα γαλλική εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προβεί σε περικοπές ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς και σε αντίστοιχες σε θέσεις εργασίας, στην προσπάθειά της να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους σε μια αγορά που πλήττεται από την πανδημία του COVID-19.

Θυμίζουμε ότι το Groupe Renault έχει ήδη επισημάνει ότι θέλει να επικεντρωθεί σε κερδοφόρα προϊόντα, ενώ πιθανή θεωρείται τόσο η κατάργηση μοντέλων, όπως το Espace, όσο και η αποχώρησή του από συγκεκριμένες αγορές της υφηλίου.

Όπως και να ΄χει, ο Luca de Meo, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θέλει να στηριχτεί στις γαλλικές ρίζες της μάρκας, αναμένεται να παρουσιάσει στις 14 Ιανουαρίου το νέο στρατηγικό πλάνο της Renault, στο οποίο είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνονται σχέδια για την ένταξη στη γκάμα της εταιρείας μιας σύγχρονης και ηλεκτρικής για την περίσταση έκδοσης του θρυλικού 4L που παρουσιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘60, αλλά και μίας ακόμα, επίσης ηλεκτρικής, που θα παραπέμπει στο R5.

Μεταξύ άλλων, στις 14 Ιανουαρίου ο Luca de Meo είναι πολύ πιθανό να ανοίξει τα χαρτιά του και για το μέλλον της Alpine, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στα προσεχή χρόνια.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ