Οι μαζικές κινητοποιήσεις εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών στην πρωτεύουσα της Καταλονίας την περασμένη εβδομάδα ανάγκασαν τους ιθύνοντες της Seat να διακόψουν την παραγωγή αυτοκινήτων στη μονάδα του Martorell για περισσότερο από μία ημέρα.

Σύμφωνα με εκτενείς αναφορές του ισπανικού Τύπου, η Seat προέβη στη διακοπή της παραγωγής αυτοκινήτων στη γνώριμη μονάδα του Martorell, στα περίχωρα της Βαρκελώνης, από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης έως και την Παρασκευή το βράδυ, εν μέσω μαζικών συλλαλητηρίων χιλιάδων διαδηλωτών στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Η ισπανική La Vanguardia αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο της ότι η Seat ακύρωσε συνολικά πέντε βάρδιες βάζοντας έτσι φρένο στην παραγωγή 3.500 αυτκινήτων.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, η απόφαση αυτή ελήφθη ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στον εφοδιασμό του εργοστασίου, αλλά και αντίστοιχα στις μετακινήσεις των εργαζομένων προς αυτό. Ωστόσο, τα γραφεία της Seat στο Martorell παρέμειναν ανοιχτά.

Εν αντιθέσει, η Nissan, το εργοστάσιο της οποίας βρίσκεται επίσης στη Βαρκελώνη, συνέχισε κανονικά τις λειτουργίες του, όντας σε μια περιοχή μακριά από τον «πυρήνα» των συλλαλητηρίων._Χ.Α.

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά