top icon
Επικαιρότητα

H Seat διέκοψε την παραγωγή στο Martorell εξαιτίας των διαδηλώσεων στην Καταλονία

Οι μαζικές κινητοποιήσεις εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών στην πρωτεύουσα της Καταλονίας την περασμένη εβδομάδα ανάγκασαν τους ιθύνοντες της Seat να διακόψουν την παραγωγή αυτοκινήτων στη μονάδα του Martorell για περισσότερο από μία ημέρα.

Σύμφωνα με εκτενείς αναφορές του ισπανικού Τύπου, η Seat προέβη στη διακοπή της παραγωγής αυτοκινήτων στη γνώριμη μονάδα του Martorell, στα περίχωρα της Βαρκελώνης, από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης έως και την Παρασκευή το βράδυ, εν μέσω μαζικών συλλαλητηρίων χιλιάδων διαδηλωτών στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Η ισπανική La Vanguardia αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο της ότι η Seat ακύρωσε συνολικά πέντε βάρδιες βάζοντας έτσι φρένο στην παραγωγή 3.500 αυτκινήτων.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, η απόφαση αυτή ελήφθη ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στον εφοδιασμό του εργοστασίου, αλλά και αντίστοιχα στις μετακινήσεις των εργαζομένων προς αυτό. Ωστόσο, τα γραφεία της Seat στο Martorell παρέμειναν ανοιχτά.

Εν αντιθέσει, η Nissan, το εργοστάσιο της οποίας βρίσκεται επίσης στη Βαρκελώνη, συνέχισε κανονικά τις λειτουργίες του, όντας σε μια περιοχή μακριά από τον «πυρήνα» των συλλαλητηρίων._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ