top icon
Επικαιρότητα

H Skoda δεν… προλαβαίνει να κατασκευάζει αυτοκίνητα

Η αυξημένη ζήτηση των αυτοκινήτων της Skoda ανά τον κόσμο είναι πολύ πιθανό να αναγκάσει το VW Group να κατασκευάσει μία νέα μονάδα παραγωγής οχημάτων για λογαριασμό της τσέχικης εταιρείας.

Η Skoda είναι αναμφίβολα μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρείες του VW Group. Πλέον, χάρη και στη δυναμική της είσοδο στην αρένα των SUV μοντέλων που έχει ως άρμα τα νέα Kodiaq και Karoq, η δημοτικότητά της τσέχικης φίρμας της ανά τον κόσμο έχει ανέβει σε τέτοιο βαθμό ώστε η υπάρχουσα παραγωγή οχημάτων να μην μπορεί να καλύψει επαρκώς τη ζήτηση.

Απέναντι στον ευχάριστο, αν μη τι άλλο, αυτό πονοκέφαλο, οι λύσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάνω στο τραπέζι των διοικούντων σε Γερμανία και Τσεχία είναι δύο. Είτε να αυξηθεί η παραγωγική δυναμική των ήδη υφιστάμενων «εντός έδρας» μονάδων της Skoda, είτε να δημιουργηθεί ένα νέο εργοστάσιο που θα μπορέσει να υποστηρίξει μεσοπρόθεσμα, αλλά και βραχυπρόθεσμα, το εμπορικό success story της εταιρείας, που πέρσι κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις τις 1,2 εκ. μονάδες.

Το πρώτο ενδεχόμενο, όμως, βρίσκει αντίθετους τους εργαζόμενους της Skoda στην Τσεχία, με τους εκπροσώπους τους να έχουν ήδη εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί τα Σάββατα μία ή και περισσότερες βάρδιες στα δύο εργοστάσια που αυτή τη στιγμή δουλεύουν σε πλήρη δυναμική στη χώρα. Από τη μεριά της, η VW υποσχέθηκε πως με την κίνηση αυτή, θα προστεθούν περί τις 3.000 νέες θέσεις εργασίες στις ήδη υπάρχουσες μονάδες της Skoda, κάτι που θα επιφέρει μια ετήσια άνοδο στην παραγωγή αυτοκινήτων άνω των 80.000 μονάδων.

Αν τελικά οι συνεχιζόμενες μέχρι και αυτή τη στιγμή διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη διοίκηση και τους εργαζομένους δεν καρποφορήσουν, τότε η «μαμά» VW θα αναγκαστεί να δημιουργήσει μία νέα μονάδα που θα έχει την έδρα της κοντά σε εκείνη της Mlada Boleslav.

Τόσο η Skoda όσο και η VW εκτιμούν ότι η καταλληλότερη λύση θα πρέπει να βρεθεί το αργότερο έως το προσεχές καλοκαίρι ούτως ώστε η πρώτη να πετύχει τον στόχο εισόδου της σε επιπλέον 20 αγορές του πλανήτη μέσα στα προσεχή τέσσερα χρόνια._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ