top icon
Επικαιρότητα

H Skoda γιορτάζει την παραγωγή 2 εκατομμυρίων SUV

Το SUV υπ’ αριθμόν 2.000.000 ήταν ένα Kamiq, μοντέλο που έφτασε ταυτόχρονα στον αριθμό-ορόσημο των 250.000 οχημάτων.

Ο Μάρτιος ξεκίνησε δυναμικά για την παραγωγή της Skoda, με διπλό μάλιστα φόντο. Ένα Skoda Kamiq που βγήκε από τη γραμμή παραγωγή στο κύριο εργοστάσιο της μάρκας, στη Mladá Boleslav, αποτέλεσε το υπ’ αριθμόν 2.000.000 SUV της Skoda, η οποία ταυτόχρονα έφτασε στην παραγωγή 250.000 Kamiq.

Καθώς τα SUV έχουν αναχθεί στην πιο δημοφιλή κατηγορία της παγκόσμιας αγοράς, η Skoda ήταν λογικό να ακολουθήσει. Σύμφωνα με τα αριθμητικά δεδομένα των Τσέχων, κατά τη διάρκεια του 2020 τα Skoda Kodiaq, Karoq και Kamiq απέσπασαν το 40% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας παγκοσμίως.

Skoda SUV

Η διαδρομή της Skoda στην κατηγορία των SUV ξεκίνησε το 2009, με την παρουσίαση του Yeti. Μέχρι το τέλος της παραγωγής του, εν έτη 2017, το Yeti είχε παραχθεί σε 685.500 μονάδες, αριθμός που το καθιστά μέχρι σήμερα, στο SUV του τσεχικού εργοστασίου με τη μεγαλύτερη παραγωγή, αν και αυτό λογικά θα καταρριφθεί προσεχώς.

Μετά από την ολοκλήρωση της σταδιοδρομίας του Yeti στην παγκόσμια αγορά, σειρά πήραν τα Skoda Kodiaq και Karoq, τα οποία μέχρι σήμερα έχουν παραχθεί σε 593.600 και 454.800 μονάδες αντιστοίχως. Η πιο πρόσφατη είσοδος στη γκάμα των SUV της Skoda με κινητήρα εσωτερικής καύσης, το 2019, ήταν το μικρότερο της γκάμας, Kamiq, η παραγωγή του οποίου έφτασε σήμερα στις 250.000 οχήματα.

Skoda Enyaq iV

Εκτός από τα παραπάνω όμως, η Skoda παρουσίασε τον Σεπτέμβριο του 2020 ακόμη ένα σημαντικό για εκείνην, SUV, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Enyaq iV https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/xekinise-i-paragogi-toy-ilektrikoy-skoda-enyaq-iv-video.  Ο λόγος για το πρώτο Skoda που βασίζεται στην αρθρωτή ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group, όντας ταυτόχρονα το πρώτο ηλεκτρικό όχημα (EV) που βασίζεται σε αυτό το δάπεδο και παράγεται εκτός Γερμανίας.  Από πλευράς χαρακτηριστικών, το Skoda Enyaq iV διατίθεται με κίνηση πίσω ή τετρακίνηση, 3 μεγέθη μπαταρίας και 5 εκδόσεις ηλεκτροκινητήρων, με ισχύ από 148 έως 306 ίππους, που προσφέρουν αυτονομία μεγαλύτερη των 520 χιλιομέτρων.

Η δημιουργία πολλών εργοστασίων από τη Skoda, καταδεικνύει στην πράξη τα βήματα εμπρός που έχουν γίνει από την τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Εντός Τσεχίας, εκτός από το εργοστάσιο στη Mladá Boleslav, η Skoda παράγει τα Karoq και Kodiaq στο εργοστάσιο του Kvasiny. Εκτός Τσεχίας, SUV της Skoda κατασκευάζονται σε Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Ουκρανία και Σλοβακία.

Σημειωτέον, πως στην Κίνα η Skoda προσφέρει και εκδόσεις GT των Kamiq και Kodiaq, ενώ εντός του τρέχοντος μήνα αναμένεται να παρουσιάσει το νέο Kushaq, που προορίζεται για την αγορά της Ινδίας.

Η παραγωγή των 2 εκατομμυρίων SUV της Skoda με αριθμούς:

Yeti: 684.500

Kodiaq: 593.600

Karoq: 454.800

Kamiq: 266.000 (συμπεριλαμβανομένου του Kamiq GT στην Κίνα)

Enyaq: 1.100

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ