top icon
Νέα

H Stellantis θα κατασκευάζει ένα νέο van για την Toyota

Η Stellantis και η Toyota Motor Europe ανακοίνωσαν σήμερα την επέκταση της υπάρχουσας συνεργασίας τους στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων τύπου van.

Η νέα συμφωνία ανάμεσα στην Stellantis και το ευρωπαϊκό «σκέλος» της ιαπωνικής Toyota περιλαμβάνει την κατασκευή από την πρώτη για λογαριασμό της δεύτερης ενός νέου van οχήματος που θα κατατάσσεται στη μεγάλη κατηγορία, συμπεριλαμβανομένης μιας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσής του.

Το νέο αυτό όχημα σηματοδοτεί τον τρίτο τύπο αμαξώματος βάσει της συμφωνίας των δύο εταιρειών, ολοκληρώνοντας έτσι μια πλήρη γκάμα LCV οχημάτων της Toyota.

Όπως ανακοινώθηκε, η Stellantis θα προμηθεύσει στην Toyota Motor Europe με το νέο μεγάλου μεγέθους van όχημα που θα διατίθεται στην Ευρώπη με τα σήματα της ιαπωνικής εταιρείας. Το νέο όχημα θα παραχθεί στα εργοστάσια της Stellantis στο Gliwice της Πολωνίας και στην Atessa της Ιταλίας.

Η παραγωγή του νέου αυτού van αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.

Η συνεργασία της Stellantis και της Toyota Motor Europe ξεκίνησε το 2012 με το μεσαίο LCV μοντέλο της Toyota που παράγεται στο εργοστάσιο της πρώτης στο Hordain της Γαλλίας. Ακολούθησε το 2019 ένα μικρό LCV, που παράγεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Vigo της Ισπανίας.

«Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να επεκτείνουμε αυτή την επιτυχημένη συνεργασία με την εισαγωγή ενός νέου μεγάλου μεγέθους επαγγελματικού van. Αντιπροσωπεύει μια σημαντική προσθήκη και ολοκληρώνει την επαγγελματική μας γκάμα για τους Ευρωπαίους πελάτες», σχολίασε ο Matt. Harrison, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Motor Europe.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ