Επικαιρότητα Κόσμος

H Stellantis θεωρεί τη Lancia ως premium μάρκα μαζί με τις DS και Alfa Romeo

Η νέα οργανωτική δομή της Stellantis αποκαλύπτει σε σημαντικό βαθμό πως ο νέος όμιλος -ο οποίος πήρε σάρκα και οστά μετά την συγχώνευση των FCA και Groupe PSA- τοποθετεί στην αγορά τις μάρκες του.

Η Carlos Tavares έδωσε χθες την πρώτη του συνέντευξη από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Stellantis, της νέας εταιρείας που προέκυψε μετά τη συγχώνευση των FCA και Groupe PSA (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Λίγες ώρες αργότερα, ο νεοσύστατος όμιλος των 14 διαφορετικών μαρκών που δραστηριοποιείται σε 180 χώρες ανά την υφήλιο έδωσε στη δημοσιότητας ένα νέο οργανόγραμμα, βάσει του οποίου ήδη γνωστά πρόσωπα αναλαμβάνουν νέα καθήκοντα στους κόλπους της Stellantis. Όπως για παράδειγμα, η μετακίνηση του Jean-Philippe Imparato στην Alfa Romeo και ο διορισμός της Linda Jackson στην θέση του CEO στην Peugeot.

Στη σχετική ανακοίνωση αξίζει να σταθεί κανείς όχι μόνο στα ονόματα και την κατανομή ρόλων εντός του ομίλου, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο η Stellantis κατηγοριοποιεί τις μάρκες της, ανάλογα με τον χαρακτήρα και το ύφος που έχουν ή θα δούμε να έχουν μέσα στην προσεχή περίοδο.

Εν προκειμένω, η Stellantis χαρακτηρίζει ως «premium» τις μάρκες DS, Alfa Romeo και Lancia, γεγονός που αφήνει ανοιχτά όλα τα σενάρια που θέλουν την παροπλισμένη εδώ και χρόνια ιταλική εταρεία να επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο μέσα από μία νέα γκάμα μοντέλων – προς το παρόν πάντως, η γκάμα της περιλαμβάνει μόνο το Ypsilon, το οποίο διατίθεται στην εγχώρια αγορά.

Ως «core brands» χαρακτηρίζονται οι Citroen και Fiat και Abarth, ενώ ως «upper mainstream» οι Peugeot και Opel, μαζί με την Vauxhall. Η Maserati είναι η μόνη μάρκα με τον χαρακτηρισμό «luxury», ενώ η Jeep ορίζεται ως το «παγκόσμιο SUV brand» του ομίλου. Ως «αμερικάνικες μάρκες» χαρακτηρίζονται οι Chrysler, Dodge και RAM, ενώ οι Free2Move και Leasys είναι οι εταιρείες της Stellantis μέσω των οποίων ο όμιλος θα δραστηριοποιηθεί στις σύγχρονες τεχνολογίες και προϊόντα κινητικότητας.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου