top icon
Επικαιρότητα

H Tesla αναβαθμίζει το λογισμικό των Model S και Χ υπό τον κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς

Μία φωτιά που εκδηλώθηκε δίχως προφανή αιτία στο Χονγκ Κόνγκ στο μοντέλο-ναυαρχίδα της αμερικανικής εταιρείας αποτέλεσε το «έναυσμα» ώστε οι ιθύνοντες της Tesla να ανακοινώσουν ότι από σήμερα κιόλας θα προβούν σε αναβαθμίσεις του απαραίτητου λογισμικού.

Η Tesla ξεκινά από σήμερα κιόλας την αναβάθμιση των απαραίτητων λογισμικών σε δύο από τα ηλεκτρικά της οχήματα, τα Model S και Χ, προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια της μπαταρίας τους. Αφορμή αποτέλεσε η επίσημη έρευνα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή μετά την απρόσμενη, όπως όλα μαρτυρούν, εκδήλωση φωτιάς σε ένα Model S στο Χονγκ Κονγκ. Πιο συγκεκριμένα, το επίμαχο μοντέλο ξαφνικά ανεφλέγη ευρισκόμενο σταθμευμένο σε ένα παρκινγκ στην San Po Kong Plaza στις 12 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Tesla, οι «over-the-air» αναβαθμίσεις πρόκειται να αναθεωρήσουν τις ρυθμίσεις φόρτισης αλλά και τη θερμική διαχείριση των μπαταριών των Model S και Χ.

Στη σχετικές της δηλώσεις η αμερικανική εταιρεία δηλώνει χαρακτηριστικά πως τα οχήματά της «είναι κατά 10 φορές λιγότερο πιθανό να πιάσουν σε σχέση με τα αντίστοιχα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.»

Και συμπληρώνει:

«Με τις έρευνες μας σε συνεργασία με της αρχές να βρίσκονται σε εξέλιξη, διαπιστώσαμε ότι επηρεάστηκαν από το περιστατικό μόνο μερικές μονάδες των μπαταριών με την πλειοψηφία τους να μην είναι κατεστραμμένη».

Αξίζει να σημειωθεί πως δημοσιεύματα από την Κίνα αναφέρουν πως οι πρόσφατες πυρκαγιές σε ηλεκτρικά οχήματα έχουν… ηλεκτρίσει το κοινό της χώρας εγείροντας σημαντικές ανησυχίες σε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των μπαταριών τους. Το 2018, στη χώρα κατεγράφησαν τουλάχιστον 40 περιστατικά που σχετίζονται με πυρκαγιές σε ηλεκτρικά, υβριδικά και οχήματα με κυψέλες καυσίμου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ