top icon
Κόσμος

H Tesla «μετακομίζει» στο Τέξας

Ανάμεσα σε άλλες ειδήσεις, ο Elon Musk αποκάλυψε χθες ότι το αρχηγείο της Tesla «μετακομίζει» στο Τέξας χωρίς ωστόσο η εταιρεία να εγκαταλείπει την Καλιφόρνια.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ετήσιας συνάντησης των μετόχων της Tesla, ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι το «αρχηγείο» της εταιρείας θα μεταφερθεί στο Austin του Τέξας, στο οποίο θα κατασκευαστεί στο εγγύς μέλλον μία ακόμα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Όπως ξεκαθάρισε ο ισχυρός άνδρας της Tesla, η εταιρεία «δεν εγκαταλείπει την Καλιφόρνια» καθώς σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή οχημάτων στο Fremont μέσα στα προσεχή χρόνια κατά περίπου 50% σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.

Tesla

Τι άλλο ανακοίνωσε ο Elon Musk για την Tesla

Με την εταιρεία να απασχολεί ήδη ανά τον κόσμο πάνω από 100.000 εργαζόμενους και να  έχει ήδη παραδώσει τους τελευταίους 12 μήνες περί τα 800.000 νέα αυτοκίνητα, ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του Cybertruck θα ξεκινήσει τελικά το 2022, με την τελευταία να «πιάνει» τους απαιτούμενους ρυθμούς το 2023.

Τη χρονιά αυτή θα ξεκινήσει επίσης η παραγωγή των Semi και Roadster.

Tesla Roadster

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla ανακοίνωσε επίσης χθες ότι στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας στο Τέξας θα παράγεται το Model Y, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν αυτό θα είναι το μοναδικό.

Το 2023 το τελευταίο αναμένεται να ξεπεράσει σε πωλήσεις το Model 3, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι το Νο 1 σε πωλήσεις premium μοντέλο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Tesla Model 3

Αναφερόμενος στην τοποθεσία του νέου Gigafactory, ο Elon Musk ανέφερε ότι η εταιρεία θα πάρει τις τελικές της αποφάσεις το 2023 – προς το παρόν η εταιρεία διαθέτει μονάδες σε τρεις διαφορετικές ηπείρους, στο Fremont των ΗΠΑ, στη Σαγκάη στην Κίνα και σύντομα στο Βερολίνο στη Γερμανία.

Όπως αποκάλυψε, αυτή τη στιγμή η παραγωγή του εργοστασίου της Tesla στη Σαγκάη υπερβαίνει εκείνης στο Fremont.

Τέλος, o Elon Musk ανέφερε ότι το μελλοντικό, προσιτό EV της Tesla, το οποίο θα είναι μικρότερο από το Model 3 και θα κοστίζει περί τα 25.000 δολάρια, δεν θα ονομάζεται Model 2.

Tesla - Elon Musk

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ