top icon
Επικαιρότητα

H Tesla σκέφτεται να αγοράσει το 10% της LG Energy Solutions

Η αμερικανική εταιρεία φέρεται να μελετά το ενδεχόμενο να αγοράσει σημαντικό μερίδιο της LG Energy Solution σε μια προσπάθεια να επιταχύνει έτι περαιτέρω την παραγωγή μπαταριών μειώνοντας συγχρόνως το κόστος κατασκευής τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Korea Times, η Tesla ενδιαφέρεται να αγοράσει μετοχές της LG Energy Solutions που σύντομα θα ανεξαρτητοποιηθεί από την LG Chem.

Η LG Chem, βασικός προμηθευτής μπαταριών για λογαριασμό των Tesla και General Motors, έχει δηλώσει ότι η απόφασή της να ανεξαρτητοποιήσει την LG Energy Solutions βασίστηκε στην κρίση της ότι αυτή είναι η «κατάλληλη στιγμή», καθώς η βιομηχανία μπαταριών αναπτύσσεται ραγδαία στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Από τη σκοπιά της Tesla, οποιαδήποτε άμεση επένδυση στην LG θα βοηθήσει την εταιρεία του Elon Musk να αγοράσει μπαταρίες χωρίς σημαντικούς κινδύνους όσον αφορά την τροφοδοσία τους.

«Δεδομένων των προσπαθειών της Tesla να μειώσει το κόστος στην παραγωγή μπαταριών, είναι λογικό η αμερικάνικη εταιρεία να διερευνά την πιθανότητα να αποκτήσει μερίδιο στην LG Energy Solution», δηλώνουν στη The Korea Times μη κατονομαζόμενες πηγές.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου 7μηνου του τρέχοντος έτους, η LG έχει κερδίσει πολύτιμο εμπορικό έδαφος στον τομέα της κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, χάρη στη συνεργασία της εταιρείας με την Tesla στην Κίνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η SNE Research, η κορεάτικη εταιρεία κατέκτησε την Νο 1 θέση στον τομέα με παραγωγή μπαταριών συνολικής χωρητικότητας 13,4 GWh, έναντι 12,7 GWh της κινεζικής CATL και 10,1 GWh της Panasonic.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ