top icon
Επικαιρότητα

H Tesla σπάει το φράγμα των 6.000 σταθμών Supercharger στην Ευρώπη

Οι σταθμοί ταχεία φόρτισης Supercharger της πρωτοπόρου στον τομέα της ηλεκτροκίνησης Tesla έφτασαν τους 6.039 σε 601 διαφορετικές τοποθεσίες της Ευρώπης.

Ο πρώτος σταθμός Supercharger της Tesla εγκαταστάθηκε στη Νορβηγία το 2013 καθώς το πρώτο αντίτυπο του Model S έφτασε στην Ευρώπη. Όταν το αντίστοιχο Model X πάτησε τους τροχούς του στη γηραιά ήπειρο το 2016, ο αριθμός αυτός είχε αυξηθεί στους 1.267.

Οι παραδόσεις του Model 3 ξεκίνησαν το 2019 με συνολικά 3.711 «εν ενεργεία» Suprcharger σε όλη την Ευρώπη. Τα τελευταία δύο χρόνια, η ανάπτυξη του δικτύου έχει επιταχυνθεί φτάνοντας στο σημερινό ορόσημο των 6.039 σταθμών, οι οποίοι έχουν δώσει τη δυνατότητα – ή πιο σωστά, τις απαραίτητες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας – για την κάλυψη πάνω από 2,4 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Από την έλευση του Model 3, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Tesla έχουν καλύψει συνολικά μια απόσταση που ισοδυναμεί με περισσότερα από 3.000 ταξίδια μετ’ επιστροφής στη Σελήνη ή περίπου 22 ταξίδια μετ’ επιστροφής στον Άρη χρησιμοποιώντας το δίκτυο φορτιστών Supercharger της Ευρώπης.

Σήμερα, οι εν λόγω ταχυφορτιστές απαντώνται σε 27 χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας.

Το 2013 ο μέσος όρων των διαθέσιμων ταχυφοριστών ανά σταθμό Supercharger ήταν 7. Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε ώστε να καλύπτει το αυξανόμενο μέγεθος της πελατειακής βάσης της εταιρείας. Ενδεικτικά, οι μεγαλύτεροι ως προς των αριθμό των ταχυφορτιστών σταθμοί της Tesla στην Ευρώπη βρίσκονται στη Νορβηγία – και συγκεκριμένα στη Nebbenes (44), την Rygge (42) και την Liertoppen (40), ενώ 40 διαθέτει και εκείνος στο Oberhonnefeld της Γερμανίας.

Με την πάροδο του χρόνου, οι Superchargers γίνονται ταχύτεροι και αποδοτικότεροι – ακριβώς όπως συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα της Tesla. Η μέγιστη ισχύς του ταχυφοτιστή V2 αναβαθμίστηκε στα 150 kW, ενώ η άφιξη του V3 στην Ευρώπη προσφέροντας τη δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας για την κάλυψη 1.600 χλμ. σε μια μόλις ώρα.

Mάθετε περισσότερα σχετικά με τους Superchargers πατήστε εδώ, ενώ για να δείτε τις τρέχουσες καθώς και τις επικείμενες τοποθεσίες των εν λόγω σταθμών πατήστε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ