top icon
Κόσμος

H Tesla σταματά τις συναλλαγές με bitcoin

Η Tesla ανακοίνωσε μέσω σχετικής διαδικτυακής ανάρτησης του Elon Musk ότι σταματά τις συναλλαγές της με bitcoin εξαιτίας «περιβαλλοντικών ανησυχιών».

Τρεις μόλις μήνες μετά την ανακοίνωση της Tesla και προσωπικά του Elon Musk ότι η πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης θα δέχεται bitcoin για την αγορά των αυτοκινήτων της, ο ισχυρός άνδρας της πολυτιμότερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο πήρε πίσω την σχετική απόφαση επικαλούμενος «περιβαλλοντικές ανησυχίες» που σχετίζονται με το εν λόγω κρυπτονόμισμα.

Αξίζει εδώ να θυμίσουμε ότι η Tesla είχε δηλώσει τον περασμένο Φεβρουάριο ότι είχε αγοράσει 1,5 δις δολάρια από το μεγαλύτερο ψηφιακό κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

Στο σχετικό tweet του ο Elon Musk αναφέρει για την απόφασή του αυτή τα εξής:

«Ανησυχούμε για την ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη Bitcoin και τις συναλλαγές, ειδικά του άνθρακα, ο οποίος έχει τις χειρότερες εκπομπές από κάθε καύσιμο.

«Τα κρυπτονομίσματα είναι μια καλή ιδέα σε πολλά επίπεδα και πιστεύουμε ότι έχουν ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, αλλά δεν πρέπει να επιφέρουν μεγάλο κόστος στο περιβάλλον».

Κάθετη πτώση στην αγορά του bitcoin

Αμέσως μετά το «τιτίβισμα» του Elon Musk, η κεφαλαιοποίηση του συνόλου της αγοράς κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin, έχασε σε αξία περί τα 370 δις δολάρια(!) και από 2,43 τρις δολάρια που ήταν χθες αποτιμήθηκε πριν λίγες ώρες στα 2,06 τρις δολάρια.

Tesla

Στην ανακοίνωση πάντως που ανήρτησε ο Elon Musk αναφέρονται επίσης τα εξής:

«Η Tesla δεν θα πουλήσει bitcoin και σκοπεύουμε να το χρησιμοποιήσουμε για συναλλαγές μόλις η εξόρυξη μεταβεί σε περισσότερο βιώσιμη ενέργεια. Εξετάζουμε επίσης άλλα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν λιγότερο του 1% της ενέργειας του bitcoin».

Σήμερα η εξόρυξη bitcoin απαιτεί περίπου την ίδια ποσότητα ενέργειας ετησίως όσο κατανάλωσε η Ολλανδία το 2019, σύμφωνα με στοιχεία από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ