top icon
Επικαιρότητα

H Tesla σύναψε συμφωνία με κινέζικη εταιρεία για προμήθεια λιθίου

Ο αγώνας δρόμου των κατασκευαστών προκειμένου να εξασφαλίσουν επαρκή αποθέματα λιθίου για τις μπαταρίες των μελλοντικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων τους, καλά κρατεί.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός λιθίου της Κίνας δήλωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Tesla για να παραδώσει το ένα πέμπτο της παραγωγής του στην αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων. Όπως έγινε γνωστό, η Tesla θα καθορίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τις εταιρείες που θα την προμηθεύσουν με μπαταρίες ούτως ώστε να αγοράσει για λογαριασμό τους προϊόντα υδροξειδίου του λιθίου από την Ganfeng Lithium, η οποία εδρεύει στο Jiangxi της Κίνας. Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ το 2018 και θα διαρκέσει έως και το 2020, ενώ θα μπορεί να παραταθεί κατά τρία χρόνια, όπως δήλωσαν σήμερα εκπρόσωποι της Ganfeng.

Όπως εκτιμάται, από το 2019 και μετά, η Tesla θα χρειάζεται ανά έτος 28.000 τόνους λιθίου προκειμένου οι συνεργάτες της (προς το παρόν η ιαπωνική Panasonic) να κατασκευάσουν τις απαιτούμενες ποσότητες μπαταριών. Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή οι εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της πάντοτε πρωτοπόρου στο είδος Tesla, ανταγωνίζονται έντονα ώστε να εξασφαλίσουν εγκαίρως επαρκή αποθέματα λιθίου για τις μπαταρίες των μελλοντικών τους δημιουργιών.

Αξίζει να επισημάνουμε πως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ganfeng ανακοίνωσε συμφωνία για την προμήθεια λιθίου στην LG Chem. Η συμφωνία τίθεται σε ισχύ το 2019 έως και θα διαρκέσει έως το 2025 βάσει μιας συμπληρωματικής σύμβασης που υπεγράφη ανάμεσα στις δύο πλευρές πριν λίγες εβδομάδες. Σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές της αγοράς, έως τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς η Ganfeng Lithium είναι πιθανό να αναδειχτεί ως η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής λιθίου στον κόσμο._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ