Επικαιρότητα Κόσμος

H Tesla ξεκινά τη διάθεση του βασικού Model 3 των 35.000 $

Η Tesla δηλώνει πως ξεκινούν οι πωλήσεις της «εισαγωγικής» έκδοσης του Model 3. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν αλλαγές στον τρόπο πώλησης και τεχνικής υποστήριξης των μοντέλων της, καθώς και ενδιαφέρουσες «over-the-air» αναβαθμίσεις σε όλη τη γκάμα του «3».

Η Tesla κάνει πραγματικότητα την υπόσχεση που είχε δώσει το 2016 ο Elon Musk ανακοινώνοντας τη διάθεση της βασικής έκδοσης των 35.000 δολαρίων του Model 3 - με άλλα λόγια του best seller μοντέλου παγκοσμίως στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων για το 2018. Σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρεία, η αυτονομία του θα είναι 354 χλμ., και αυτό χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις, καθώς τα πρώτα 97 χλμ./ώρα (0-60 μίλια/ώρα) θα «έρχονται» σε χρόνο 5,6 δλ. Η δε τελική του ταχύτητα θα ανέρχεται στα 209 χλμ./ώρα.

Με κόστος επιπλέον 2.000 δολαρίων, ο αγοραστής θα έχει στη διάθεση του την έκδοση Standard Range Plus, η οποία προσφέρει αυτονομία 386 χλμ., τελική ταχύτητα 225 χλμ./ώρα,  «0-97» σε χρόνο 5,3 δλ. καθώς κι ένα εσωτερικό με πιο premium χαρακτηριστικά.

Για να επιτύχει τις παραπάνω τιμές, αλλά και για να παραμείνει οικονομικά βιώσιμη, η Tesla αποφάσισε εφεξής να πραγματοποιεί τις πωλήσεις της μόνο μέσω του διαδικτύου.

«Τώρα μπορείτε να αγοράσετε ένα Tesla στη Β. Αμερική μέσω του κινητού τηλεφώνου σας σε περίπου 1 λεπτό και αυτή η δυνατότητα σύντομα θα επεκταθεί παγκοσμίως», αναφέρει στις ανακοινώσεις της η αμερικανική εταιρεία.

Παράλληλα, η Tesla προσφέρει οποιοδήποτε μοντέλο της με δυνατότητα επιστροφής του (φυσικά και ολόκληρου του αντιτίμου που θα καταβάλει ο αγοραστής) εντός 7 ημερών ή 1.000 μιλίων (περίπου 1.600 χλμ.).  

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα κλείσει πολλά από τα καταστήματα που διαθέτει – κάτι που μοιραία θα αποφέρει απολύσεις προσωπικού. Στόχος της εταιρείας είναι να μετατοπίσει το «βάρος» στις υπηρεσίες υποστήριξης μετά την αγορά.

«Θα αυξήσουμε την επένδυσή μας στο σύστημα εξυπηρέτησης, με στόχο η Tesla Service Team να είναι διαθέσιμη σε εσάς, αν όχι την ίδια ώρα, μέσα στην ίδια μέρα. Και αντί να έρχεστε εσείς σε εμάς, να ερχόμαστε εμείς σε εσάς. Επιπλέον, εγγυόμαστε τη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας υποστήριξης σε κάθε χώρα στην οποία δραστηριοποιούμαστε».

Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα αναβαθμίσει «over-the-air» τα ήδη πωληθέντα αντίτυπα του Model 3 στην έκδοση Long Range-Real Wheel Drive, προκειμένου η αυτονομία τους να αυξηθεί στα 523 χλμ. Με ανάλογο τρόπο, η έκδοση Performance θα έχει πλέον τελική ταχύτητα 260 χλμ./ώρα. Τέλος, όλα τα Model 3 θα έχουν στο εξής υψηλότερη κατά 5% μέγιστη ισχύ._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου