top icon
Επικαιρότητα

H Toyota απαντά στον Donald Trump

Με μία ασυνήθιστη δήλωσή της, η Toyota βγαίνει στην αντεπίθεση απαντώντας στις αιτιάσεις που αφορούν στις δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ότι τα εισαγόμενα αυτοκίνητα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού συνθέτουν απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Η Toyota επιχειρεί να καταρρίψει την επιχειρηματολογία του ισχυρού άνδρα του Λευκού Οίκου ότι τα εισαγόμενα αυτοκίνητα απειλούν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Σε μία δήλωση με ασυνήθιστα ισχυρή διατύπωση η οποία αναρτήθηκε σε επίσημη ιστοσελίδα της, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας δήλωσε την Παρασκευή ότι ο αμερικανός Πρόεδρος «στέλνει μήνυμα προς την Toyota ότι οι επενδύσεις της δεν είναι ευπρόσδεκτες και ότι οι συνεισφορές από όλους τους υπαλλήλους της σε ολόκληρη την Αμερική δεν έχουν αξία.»

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Donald Trump συμφώνησε με τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξήγαγε το τμήμα Εμπορίου της χώρας σύμφωνα με τα οποία οι εισαγωγές οχημάτων και εξαρτημάτων βλάπτουν την εθνική ασφάλεια της χώρας οδηγώντας σε μείωση του μεριδίου αγοράς των αμερικάνικων αυτοκινητοβιομηχανιών ήδη από τη δεκαετία του ’80. Ωστόσο, με μία ακόμα κίνηση τακτικής, ο Λευκός Οίκος έθεσε προθεσμία 180 ημερών για διαπραγματεύσεις με την Ιαπωνία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους σημαντικούς εξαγωγείς αυτοκινήτων, σχετικά με το επίμαχο θέμα επιβολής εισαγωγικών δασμών.

Θέλοντας να αποδείξει ότι οι εισαγωγές οχημάτων στις ΗΠΑ όχι μόνο δεν βλάπτουν την ασφάλεια και την οικονομία της χώρας, αλλά τουναντίον τις ωφελούν, η Toyota επισημαίνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της ότι τα τελευταία 60 χρόνια έχει ξοδέψει περισσότερα από 60 δις δολάρια στις ΗΠΑ κατασκευάζοντας και λειτουργώντας – μεταξύ άλλων – 10 εργοστάσια παραγωγής οχημάτων και 1.500 σημεία διανομής οχημάτων απασχολώντας έμμεσα και άμεσα περί τους 475.000 εργαζομένους.

Και προσθέτει:

«Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τεχνολογίες που βοηθούν την κοινωνία και συμβάλλουν στη σταθεροποίηση της οικονομίας και των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

«Οι περισσότεροι αμερικανοί έχουν να πουν μια ιστορία που να περιλαμβάνει το όνομα Toyota. Είμαστε πολύ περήφανοι για το γεγονός ότι πάνω από 36 εκατομμύρια οχήματα Toyota και Lexus εξακολουθούν να κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους των ΗΠΑ. Οι λειτουργίες μας αλλά και οι υπάλληλοί μας συμβάλλουν σημαντικά στον αμερικανικό τρόπο ζωής, στην οικονομία των ΗΠΑ και δεν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια.

«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι ο περιορισμός των εισαγωγών είναι αντιπαραγωγικό στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην τόνωση της οικονομίας και στην επηρεασμό των αγορών. Αυτοί οι τεχνητοί περιορισμοί θα μειώσουν τις επιλογές των καταναλωτών. Εάν επιβληθούν εισαγωγικοί δασμοί, οι μεγαλύτεροι ηττημένοι θα είναι οι καταναλωτές που θα πληρώνουν περισσότερα.»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ