top icon
Επικαιρότητα

H Toyota αποκτά τον πλήρη έλεγχο του εργοστασίου στο Kolin της Τσεχίας

Στη μονάδα στο Kolin της Τσεχίας, στην οποία παράγονται τα «τρίδυμα» Aygo, 108 και C1, θα κατασκευάζεται μέσα στη χρονιά και το νέο Toyota Yaris.

Από σήμερα 1η Ιανουαρίου το εργοστάσιο με την ονομασία Τoyota Peugeot Citroën Automobile (TPCA) των Toyota και Goupe PSA που εγκαινιάστηκε το 2002 στο Kolin της Τσεχίας, θα ανήκει πλέον σε ποσοστό 100% στην Toyota Motor Europe (TME).

Στην τελετή μετονομασίας του εργοστασίου που σηματοδότησε την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό του καθεστώς το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της μονάδας, Koreatsu Aoki και ο δήμαρχος της πόλης του Kolin, Michael Kašpar.

Στο εργοστάσιο στο Kolin της Τσεχίας παράγονται τα μοντέλα Toyota Aygo, Peugeot 108 και Citroen C1 από το 2005 – κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί για λογαριασμό και των τριών εταιρειών. Η εν λόγω μονάδα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς στην Τσεχική Δημοκρατία στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης, απασχολώντας σήμερα περισσότερα από 3.500 άτομα – την ίδια ώρα αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη στην περιοχή τα τελευταία 15 χρόνια.

Όπως ανακοινώθηκε από το ιαπωνικό εργοστάσιο, η Toyota επένδυσε περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ για επέκταση της κατασκευαστικής δυναμικής καθώς και για τον εκσυγχρονισμό της μονάδας. Αυτή η επένδυση επέτρεψε στην εταιρεία να «εισάγει» στα σωθικά του εργοστασίου μία νέα γραμμή παραγωγής, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα κατασκευής από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 του νέου Toyota Yaris – ενός μοντέλου που βασίζεται στο ευέλικτο δάπεδο TNGA της Toyota – καθώς και συστημάτων που σχετίζονται με την υβριδική τεχνολογία της ιαπωνικής φίρμας.

Η μονάδα στο Kolin της Τσεχίας είναι η 8η που βρίσκεται σήμερα υπό τον έλεγχο της Toyota Motor Europe.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ