top icon
Επικαιρότητα

H Toyota αυξάνει το μερίδιο της στη Subaru στο 20%

Οι δύο εταιρείες ενισχύουν τους επιχειρηματικούς δεσμούς τους με την Toyota να αυξάνει το μερίδιο της στη Subaru στο 20%.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι δύο εταιρείες ήρθαν να επιβεβαιώσουν πλήρως δημοσιεύματα που ήθελαν την Toyota να αυξάνει το μερίδιο της στη Subaru από 16,83% που ήταν μέχρι σήμερα στο 20%. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Νο 1 κατασκευαστής οχημάτων του πλανήτη, με την κίνηση αυτή «η Subaru προβλέπεται να γίνει μια συνδεδεμένη εταιρεία της Toyota», δήλωση που αν μη τι άλλο αφήνει ανοιχτή την πόρτα για περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής της δεύτερης στην πρώτη.

Με το βλέμμα στραμμένο στις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία στους τομείς της ηλεκτροκίνησης, στα συνδεδεμένα οχήματα, καθώς και στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, η Toyota και η Subaru έχουν ξεκαθαρίσει ήδη από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους ότι έχουν συμφωνήσει ώστε να εξελίξουν από κοινού μια πλατφόρμα για ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, καθώς και ένα νέο EV μοντέλο, που θα χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες της Subaru στον τομέα της τετρακίνησης και εκείνες της Toyota στην ηλεκτροκίνηση.

Περιγράφοντας τους κοινούς στόχος που προκύπτουν μέσα από την ενίσχυση της συμμετοχής της Toyota στη Subaru, οι δύο εταιρείας αναφέρουν χαρακτηριστικά τους κάτωθι:

  • Την εξέλιξη της επόμενης γενιάς των Toyota GT86 και Subau ΒRZ
  • Την από κοινού εξέλιξη τετρακίνητων αυτοκινήτων
  • Τη συνεργασία στους τομείς των συνδεδεμένων οχημάτων
  • Τις κοινές συνέργιες στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης
  • Τη χρήση της τεχνολογίας Toyota Hybrid System από την Subaru

Θυμίζουμε πως η συνεργασία των δύο ιαπωνικών εταιρειών χρονολογείται από το 2005._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ