top icon
Κόσμος

H Toyota αυξάνει την παραγωγή της στην Πολωνία

Η Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) ξεκίνησε την παραγωγή κιβωτίων που συνδυάζονται με την υβριδική μονάδα κίνησης του νέου Toyota Yaris.

Ως γνωστόν, μέρος της είναι ο 1.500άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης τελευταίας γενιάς της Toyota, που παράγεται στην Πολωνία στο Jelcz-Laskowice, «σχηματίζοντας» έτσι το υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021.

Όπως αναφέρει η ιαπωνική εταιρεία, η ζήτηση για το νέο Toyota Yaris βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών, με το νέο σούπερ μίνι της ιαπωνικής εταιρείας να «συνθέτει» πάνω από το 20% των ευρωπαϊκών πωλήσεων της Toyota το 2020. Θυμίζουμε ότι το νέο Toyota Yaris κατασκευάζεται στη Γαλλία, από την Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) και αργότερα μέσα στο 2021 από την Toyota Motor Manufacturing Czech, στην Τσεχία. Η παραγωγή δε των υβριδικών ηλεκτρικών κινητήρων από την TMMP αναμένεται να λάβει μία περαιτέρω ώθηση όταν η παραγωγή του νέου Yaris Cross ξεκινήσει αργότερα μέσα στο 2021, επίσης από την TMMF.

Αν μη τι άλλο, η τελευταία επέκταση των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων της TMMP αποτελεί βασικό μέρος της στρατηγικής της Toyota Motor Europe, η οποία φιλοδοξεί να διαθέτει 1,4 εκατομμύρια οχήματα ετησίως έως το 2025, εκ των οποίων το 90% θα απαρτίζεται από υβριδικά, plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και από μοντέλα με κυψέλες καυσίμου.

Ως μέρος της αυξανόμενης επένδυσής της στη γηραιά ήπειρο, η TME έχει επεκτείνει το εργοστάσιο στο Wałbrzych στην Πολωνία για να φιλοξενήσει μια νέα μονάδα χύτευσης, πρόσθετες γραμμές επεξεργασίας εξαρτημάτων και μία νέα γραμμή συναρμολόγησης.

Προκειμένου η εταιρεία να καλύψει την αυξημένη ζήτηση, η TMMP ξεκινά επίσης την παραγωγή για πρώτη φορά στην Ευρώπη του ηλεκτροκινητήρα MG1 που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των κιβωτίων ταχυτήτων που προορίζονται για υβριδικά μοντέλα του Ιάπωνα κατασκευαστή. Έτσι, το εργοστάσιο στο Wałbrzych θα εγκαινιάσει από το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους μια διπλή γραμμή παραγωγής για συστήματα μετάδοσης που προορίζονται για υβριδικά οχήματα, ενώ επιπλέον από το 2022 θα τεθεί σε λειτουργία μια δεύτερη γραμμή παραγωγής κινητήρων βενζίνης που θα διπλασιάσει έτσι την κατασκευαστική δυναμική της TMMP για τα μοντέλα Yaris και Yaris Cross.

Με την ολοκλήρωση των ως άνω projects το 2022, τα εργοστάσια της Toyota σε Wałbrzych και Jelcz-Laskowice θα έχουν συνολικά έξι γραμμές παραγωγής – τρεις για κιβώτια ταχυτήτων και τρεις για το θερμικό σκέλος των υβριδικών μονάδων κίνησης της εταιρείας.

Συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατα ολοκληρωμένων επενδύσεων, το επίπεδο των τελευταίων και στις δύο μονάδες της εταιρείας στην Πολωνία θα αυξηθεί σε περίπου 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του 2022, επιτρέποντας την παραγωγή 1,65 εκατομμυρίων εξαρτημάτων ετησίως και προσφέροντας απασχόληση σε πάνω από 3.000 άτομα.

Ποιά είναι η Toyota Motor Manufacturing Poland

Η TMMP διαθέτει δύο εργοστάσια στην Κάτω Σιλεσία. Το εργοστάσιο στο Wałbrzych παράγει κιβώτια για υβριδικά αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με κινητήρα 1,8 λίτρων, βενζινοκινητήρες 1,0 λίτρου, καθώς και χειροκίνητα και ημιαυτόματα κιβώτια. Η τρέχουσα ετήσια παραγωγική της ικανότητα είναι 350.000 κιβώτια για υβριδικά οχήματα, 633.000 για συμβατικά και 258.000 κινητήρες. Το εργοστάσιο στο Jelcz-Laskowice παράγει ετησίως 312.000 κινητήρες βενζίνης με χωρητικότητα 1,5 και 2,0 λίτρων που εγκαθίστανται σε μοντέλα της Toyota που βασίζονται στην πλατφόρμα TNGA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εργοστάσια της TMMP προμηθεύουν μονάδες συναρμολόγησης αυτοκινήτων της Toyota, του Groupe PSA και της Lotus που λειτουργούν επί ευρωπαϊκού εδάφους στην Τσεχία, τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, την Τουρκία και τη Ρωσία. Εκτός Ευρώπης, οι μονάδες που προμηθεύονται εξαρτήματα από την ΤΜΜP βρίσκονται στη Νότια Αφρική και την Ιαπωνία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ