top icon
Κόσμος

H Toyota Corolla αναβαθμίζεται

Εν όψει 2022, η Toyota Corolla δέχεται μικρές αναβαθμίσεις σε επιλεκτικούς τομείς. Και όχι μόνο.

Η Toyota Corolla αποτελεί τον εμπορικό πυλώνα της ιαπωνικής εταιρείας παγκοσμίως, αλλά και στην ελληνική αγορά, έχοντας όλα αυτά τα χρόνια κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 50 εκατομμυρίων αγοραστών ανά την υφήλιο. Ωστόσο, το best-seller μοντέλο της Toyota δεν επαναπαύεται στις δάφνες του και σήμερα δέχεται ένα πλήθος αναβαθμίσεων σε επιλεγμένους τομείς.

Τι νέο περιλαμβάνει η Toyota Corolla MY2022; Κατ’ αρχήν ένα νέο σύστημα διασύνδεσης και επικοινωνίας, που είναι στάνταρ στις εκδόσεις Style, Black Edition και GR Sport της Corolla Hybrid Hatchback, στη Lounge της Corolla Touring Sport καθώς και στις Style και Lounge της Corolla Sedan. Το νέο σύστημα έχει μια πιο ισχυρή CPU που λειτουργεί 2,4 φορές πιο γρήγορα από την τρέχουσα μονάδα, δίνοντας πολύ πιο γρήγορη απόκριση στις εντολές του χρήστη. Λειτουργεί δε μέσω μιας κεντρικής οθόνης αφής υψηλής ευκρίνειας με διαγώνιο 8 ιντσών, και παρέχει άμεση πρόσβαση σε μια σειρά από έξυπνες συνδεδεμένες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης που βασίζεται σε cloud με συνεχείς πληροφορίες κίνησης.

Toyota Corolla

Ο οδηγός μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει φωνητικές εντολές για να χειριστεί τα πολυμέσα ή λειτουργίες του οχήματος, όπως το άνοιγμα ή το κλείσιμο των παραθύρων. Οι ενημερώσεις λογισμικού γίνονται απρόσκοπτα (λέγε με ασύρματα) ενώ παρέχεται εύκολη ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay, με ασύρματη σύνδεση και ενσύρματο Android Auto. Επίσης, ένα πακέτο Toyota Smart Connect με τετραετή διάρκεια χρήσης λειτουργιών όπως πλοήγηση μέσω cloud, πληροφορίες για τοπικούς χώρους στάθμευσης και οδικά συμβάντα, over-the-air ενημερώσεις και ψηφιακό βοηθό, περιλαμβάνεται στην τιμή αγοράς του οχήματος.

Από εκεί και πέρα η ανανεωμένη Toyota Corolla προσφέρει τώρα νέα χρώματα με την προσθήκη των Platinum White Pearl και Silver Metallic – τα οποία θα είναι επίσης διαθέσιμα σε διχρωμία και για αμαξώματα Hatchback και Touring Sports.

Toyota Corolla

Για το Corolla Sedan, η εξωτερική εμφάνιση αποκτά μια επιπλέον πινελιά φινέτσας με τη νέα σχεδίαση των ζαντών αλουμινίου των 17 ιντσών – στάνταρ στην έκδοση Style και προαιρετικά στις ακριβότερες.

Toyota Corolla

Ταυτόχρονα, η ιαπωνική εταιρεία παρουσιάζει με αφορμή την ανανέωση της συνεργασίας της με την Trek Bikes την έκδοση Trek Special Edition, που βασίζεται στην Corolla Trek Touring Sports. Η εν λόγω έκδοση θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από το 2λιτρο υβριδικό σύνολο της εταιρείας.

Η κορυφαία σχέση αξίας τιμής στη best seller έκδοση Hybrid Active Plus της Toyota Corolla

Η έκδοση Active Plus, τοποθετημένη στην καρδιά της γκάμας Corolla με την μοναδική 4η γενιά Toyota Hybrid Electric τεχνολογία, αποτελεί πυλώνα συγκεντρώνοντας πάνω από το 55% των πωλήσεων. Με standard αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων τεχνολογίας e-CVT, ψηφιακό πίνακα οργάνων, εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό και αυτόματο διζωνικό κλιματισμό αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια μοναδική επιλογή στη κατηγορία. Στον ήδη πλούσιο εξοπλισμό της έρχεται να προστεθεί νέα, μεγαλύτερη ζάντα αλουμινίου, 17’’ machined-face, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον ξεχωριστό της σχεδιασμό αλλά κα τη σχέση αξίας τιμής.

Η έκδοση GR Sport της Toyota Corolla ενισχύεται εξοπλιστικά

H έκδοση GR Sport προσφέρει μια εμπειρία πιο σπορ οδήγησης, εμπνευσμένη από το κόσμο του Gazοo Racing. Ο ήδη πλούσιος εξοπλισμός της ενισχύεται με μια σειρά λειτουργιών όπως η ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου, ο απαλός μπλε ατμοσφαιρικός φωτισμός και ο ηλεκτροχρωματικός καθρέπτης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι προπωλήσεις για την Toyota Corolla MY2022 ξεκινούν άμεσα, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν από τα τέλη Ιανουαρίου 2022, ανάλογα με την εκάστοτε αγορά.

Toyota Corolla

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ