top icon
Κόσμος

H Toyota «δείχνει» την νέα GR Corolla των 272 ίππων

Με μια ακόμα αινιγματική φωτογραφία, η Toyota «δείχνει» μέσω των κοινωνικών δικτύων της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού την επερχόμενη GR Corolla που θα τροφοδοτείται, όπως όλα μαρτυρούν, από τον 1.600άρη κινητήρα του GR Yaris.

Πολύς λόγος έχει γίνει για την πρόθεση της Toyota να προσθέσει στη γκάμα των σπορ μοντέλων της με την ονομασία GR μία ακόμα πρόταση μετά τα «καυτά» GR Yaris και GR Supra, αλλά και τη νέα GR86. Και αυτό το μοντέλο δεν είναι άλλο, φυσικά, από την GR Corolla, την οποία μέρες τώρα «teasάρει» μέσω των κοινωνικών δικτύων της, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό παρακλάδι του Ιάπωνα κατασκευαστή.

Προς ώρας και με δεδομένη τη χαρακτηριστική… σιωπή της Toyota Europe, άγνωστο παραμένει αν η νέα GR Corolla θα εισαχθεί στις αγορές της γηραιάς ηπείρου. Αντίστροφα, και με δεδομένη την λαλίστατη Toyota στη Β. Αμερική – αγορά στην οποία το GR Yaris δεν εισάγεται – όλα μαρτυρούν ότι η «καυτή» GR Corolla δεν αναμένεται να πατήσει τους τροχούς της εκτός της αμερικανικής (και ενδεχομένως της ιαπωνικής) αγοράς.

Σε κάθε περίπτωση, όταν, όπου και εφόσον τελικά παρουσιαστεί, η νέα Toyota GR Corolla θα είναι τετρακίνητη, όπως και το GR Yaris, διαθέτοντας κάτω από το εμπρός καπό της τον 1.600άρη και 3κύλινδρο κινητήρα του τελευταίου, με απόδοση που θα κυμαίνεται πέριξ των 272 ή και παραπάνω ίππων.

Την παρουσία τετρακίνησης μαρτυρά άλλωστε και η χαρακτηριστική επιγραφή GR FOUR που κοσμεί στη σχετική teaser φωτογραφία τις πλευρικές επιφάνειες του καμουφλαρισμένου οχήματος που βρίσκεται στο… βάθος της σχετικής εικόνας, δίπλα στα στοιβαγμένα εμπορευματοκιβώτια.

Εν αναμονή εξελίξεων και ανακοινώσεων, λοιπόν.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ