top icon
Επικαιρότητα

H Toyota επαναφέρει το όνομα Corolla και καταργεί το Auris

To όνομα Auris θα αποτελέσει από τις αρχές του 2019 παρελθόν με την Toyota να επαναφέρει σε όλο τον κόσμο στους εκπροσώπους της στο segment C το «αειθαλές» όνομα Corolla.

Όπως ανακοίνωσε η Toyota, η νέα γενιά των 4θυρων, 5θυρων και στέισον βάγκον εκπροσώπων της στην κατηγορία C θα «κουβαλούν» από τις αρχές του 2019 το όνομα Corolla. Τόσο στη γηραιά ήπειρο, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι, το όνομα Auris -το οποίο είδαμε στην Έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο να φιγουράρει για τελευταία φορά στο νέο, 5θυρο εκπρόσωπο της ιαπωνικής εταιρείας- αποσύρεται.

Η επαναφορά του ονόματος Corolla στο προσκήνιο, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Ιάπωνες, συμπίπτει με την υιοθέτηση στην κατηγορία C του δαπέδου Toyota New Global Architecture (TNGA), το οποίο έρχεται από τις αρχές του νέου έτους να αντικαταστήσει τις τρεις τρέχουσες διαφορετικές πλατφόρμες.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το 1966 μέχρι και σήμερα, το όνομα Corolla απαντάται σε περισσότερα 45.000.000 αυτοκίνητα του Ιάπωνα κατασκευαστή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υπενθυμίζουμε πως στο Σαλόνι του Παρισιού τον προσεχή Οκτώβριο, η Toyota παρουσιάσει για πρώτη φορά επίσημα τη νέα Corolla Touring Sports. Το «παρών» φυσικά στην πόλη του φωτός θα δώσει και η έκδοση Hatchback._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ