top icon
Επικαιρότητα

H Toyota επιμένει (και παραμένει) στην κατηγορία Α

Η Toyota θα συνεχίσει να δίνει το «παρών» στην κατηγορία A παρουσιάζοντας σύντομα τον αντικαταστάτη του Aygo, o οποίος θα βασίζεται σε μία τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας του νέου Yaris.

Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα την ανανέωση της εμπιστοσύνης της στη μίνι κατηγορία ξεκαθαρίζοντας ότι το Aygo θα αντικατασταθεί με ένα νέο μοντέλο, με άγνωστη προς το παρόν ονομασία, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B.

Στο συγκεκριμένο δάπεδο βασίζεται τόσο το νέο Yaris, το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021, όσο και το επερχόμενο μέσα στην προσεχή περίοδο Yaris Cross.

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Toyota επεσήμανε ότι η ετήσια παραγωγή του αντικαταστάτη του Aygo θα ανέλθει στην Ευρώπη στις 500.000 μονάδες σε ετήσια βάση.

Toyota GA-B

Όπως όλα μαρτυρούν, το νέο μοντέλο θα εφοδιάζεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, σε αντίθεση με τα Yaris και Yaris Cross Που διατίθενται και με υβριδικές μονάδες κίνησης.

Όπως είναι γνωστό, η κατασκευή του νέου εκπρροσώπου της Toyota στο segment A θα συεχίσει να λαμβάνει χώρα στο Kolin της Τσεχίας, με την ιαπωνική εταιρεία να έχει ήδη δηλώσει ότι θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της εν λόγω μονάδας μετά την αποχώρηση του Groupe PSA.

Προς το παρόν άγνωστο πραμένει το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η Toyota για την παρουσίαση του νέου εκπρόσωπου της στην κατηγορία των μίνι αυτοκινήτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ