top icon
Επικαιρότητα

H Toyota Gazoo Racing ετοιμάζει την GR Supra GT4 για αγώνες από το 2020

Έτοιμη για τις πίστες η  GR Supra GT4, η αγωνιστική έκδοση της νέας Toyota GR Supra. Με την υπογραφή της Toyota Gazoo Racing, ασφαλώς.

Η Toyota Gazoo Racing επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει τη διάθεση και τις πωλήσεις της GR Supra GT4, της αγωνιστικής, με άλλα λόγια, έκδοσης της GR Suprra με την οποία ιδιώτες θα μπορούν από το 2020 και εξής να συμμετέχουν σε ένα πλήθος αγωνιστικών διοργανώσεων ανά τον κόσμο. Η παραπάνω είδηση έρχεται ως συνέχεια των αυξανόμενων προσδοκιών των πελατών της ιαπωνικής εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο μετά την αποκάλυψη της GR Supra GT4 Concept στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο και τη συμμετοχή της GR Supra στις 24 ώρες του Nürburgring τον Ιούνιο.

Το GR Supra GT4 είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο βασισμένο στην πολιτική έκδοση της GR Supra, το οποίο παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά και εξελίχθηκε από την Toyota Motorsport GmbH.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατηγορία αγώνων που φέρει την ονομασία GT4 είναι σήμερα ιδιαίτερα δημοφιλής στις ιδιωτικές ομάδες, λόγω του χαμηλού κόστους και της ευκολίας… εισόδου σε αυτή. Τα αυτοκίνητα του είδους μπορούν να συμμετάσχουν σε ποικίλους αγώνες ανά τον κόσμο, όπως η σειρά Super Taikyu στην Ιαπωνία, το GT4 European Series και το VRN Endurance Championship Nürburgring στην Ευρώπη καθώς και το Michelin Pilot Challenge Series στις Η.Π.Α.

Η GR Supra συμμετέχει ήδη στη σειρά NASCAR Xfinity στη Β. Αμερική και από το 2020 έχει προγραμματιστεί να λάβει βέρος στην κατηγορία Super GT GT500 στην Ιαπωνία.

Για την εξέλιξη της GR Supra GT4, η Toyota Gazoo Racing συνεργάζεται με την Akrapovič, την Pirelli και την Ravenol για την εξέλιξη του συστήματος εξάτμισης, των ελαστικών αλλά και των ελαστικών του αυτοκινήτου. Λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές της GR Supra GT4, συμπεριλαμβανομένης της τιμής στην οποία θα διατίθεται, είναι προγραμματισμένες να γίνουν αργότερα αυτό το έτος._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ