top icon
Επικαιρότητα

H Toyota συνεργάζεται με την κινεζική BYD για την παραγωγή EVs και μπαταριών

Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν την Παρασκευή ένα σύμφωνο συνεργασίας για την από κοινού εξέλιξη μπαταριών και ηλεκτρικών οχημάτων που θα πωλούνται στην Κίνα.

Η Toyota και η κινεζική εταιρεία BYD ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι έχουν υπογράψει συμφωνία για την από κοινού εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίες (BEVs). Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν από κοινού ηλεκτρικά sedan και SUV μοντέλα, καθώς και τις μπαταρίες τους, με στόχο την κυκλοφορία τους στην κινεζική αγορά με το εμπορικό σήμα της Toyota κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Η BYD ιδρύθηκε το 1995 ως μία επιχείρηση κατασκευής μπαταριών και μέχρι σήμερα έχει εξελιχθεί σε μία εταιρεία που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στον τομέα της ενέργειας κατασκευάζοντας όχι μόνο ηλεκτροκίνητα οχήματα, αλλά και άλλα σχετικά προϊόντα. Το όνομα της εταιρείας BYD σημαίνει “Κατασκευάστε τα όνειρά σας” και τα βασικά μέρη για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, όπως οι μπαταρίες, οι κινητήρες και τα ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης, αναπτύσσονται από την ίδια την κινεζική φίρμα. Το 2008, η BYD έγινε η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που κατάφερε να κατασκευάσει μαζικά plug-in υβριδικά αυτοκίνητα, ενώ από το 2015 και μετά, οι πωλήσεις PHEV της BEV οχημάτων την κατατάσσονται στην πρώτη θέση παγκοσμίως επί τέσσερα συναπτά έτη.

Το 1997, η Toyota έγινε η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή υβριδικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων (HEVs). Έκτοτε, η ιαπωνική εταιρεία έχει γίνει πρωτοπόρος στην ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων συσσωρεύοντας μία πλούσια γκάμα τεχνολογιών στο συγκριμένο τομέα.

«Τόσο η BYD όσο και η Toyota επιδιώκουν να μειώσουν τις εκπομπές CO2 προωθώντας τη χρήση των BEV. Για να επιτύχουν αυτούς τους στόχους, και οι δύο εταιρείες πιστεύουν ότι υπάρχει ανάγκη να παραμερίσουν την αντιπαλότητα τους και να συνεργαστούν», αναφέρει χαρακτηριστικά η κοινή ανακοίνωση των BYD και Toyota._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ