top icon
Επικαιρότητα

H Toyota συζητά με την κινεζική Geely για συνεργασία στην υβριδική τεχνολογία

Η ιαπωνική εταιρεία διερευνά το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την κινεζική φίρμα στον τομέα των υβριδικών μονάδων κίνησης.

Η κινεζική Geely είναι μία εταιρεία που πλέον δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της Volvo, αλλά και για το μεγαλομέτοχο των Proton και Lotus. Και όχι μόνο, καθώς στο portofolio της ανήκουν τόσο η London Taxi όσο και η αναπτυσσόμενη Lync & Co. Πάνω απ’ όλα, όμως, πρόκειται για έναν όμιλο με πολύ σημαντική εμπορική παρουσία στην Κίνα, τον οποίο διοικεί με περισσή μάλιστα μαεστρία ο Li Shufu (διαβάστε εδώ ποιος είναι ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας), ο οποίος πρόσφατα απέκτησε το 9,69% των μετοχών της Mercedes.

Όπως επίσημα ανακοινώθηκε σήμερα από το ιαπωνικό «στρατόπεδο», η Toyota έχει έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την κινεζική εταιρεία σε μια προσπάθεια διερεύνησης του ενδεχόμενου συνεργασίας των δύο μερών στον τομέα των υβριδικών κινητήρων.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα, η Toyota αναφέρει τα εξής:

«Η Toyota διεξάγει τις συζητήσεις με την ανοιχτή πολιτική που ισχύει και για τον τομέα των τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης. Η σχέση με την Geely βασίζεται επίσης σε αυτή την ανοικτή πολιτική».

Σύμφωνα με πληροφορίες, λεπτομέρειες για το πιθανό κοινό εγχείρημα των δύο εταιρειών αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ